![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 19 lis 08 Nr użytkownika: 2,554 Płeć: Mężczyzna GG: brak Skype: brak Tlen: brak ![]() |
Witam,
w piątek o godzinie 18 władze miasta chcą zamknąć skrzyżowanie na dwupasmówce koło reala, tym samym odcinając osiedle Staszic od reszty Dąbrowy... Wesprzyj nas w akcji protestacyjnej i dopisz się do protestu. Link do strony protestu przeciwko zamknięciu skrzyżowania: http://www.adpartner.com.pl/protest/ Nie bądź obojętny! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Parę słów ode mnie - post factum co prawda ale nie było mnie w mieście.
IMHO jedna i druga strona mają rację - mieszkańcy "Staszica" będą mieli o jedną drogę dojazdową mniej to i nie ma się co dziwić, że są niezadowoleni. Nie jest jednak tak, że będą odcięci od świata a i te argumenty w apelu są liche - bo weźmy taką Sikorkę na przykład - do reala mają pół godziny (?) drogi, firmy też tam jakieś są i jakoś żyją mimo, że do centrum mają 10x gorszy dojazd niż nawet "Staszic" po zamknięciu 'krzyżówki'. A skrzyżowanie było niebezpieczne, nieintuicyjne, kierowcy nie umieli po nim się poruszać (argument "powinni umieć" to w buty sobie można wsadzić skoro nie umieją i nie będą umieć) - to raz. Dwa - imho takie drogi 'średnicowe' jak 94 powinny być całkowicie bezkolizyjne przy takim wzroście ilości aut jaki dziś mamy. A już na pewno nie powinny "posiadać" takich udziwnionych skrzyżowań jak to na "Staszicu", które aby było całkiem sprawne to chyba z 10 zmian świateł powinno mieć i światła obejmować powinny też ul. Staszica - niestety powstawałyby wtedy kolejne korki i i tak mieszkańcy Staszica objeżdżali by je przez Wojska Poskiego na przykład. Wniosek (mój): wybrano rozwiązanie mimo wszystko słuszne, bo ja tam nie widzę szans na jakieś lepsze - za mało miejsca, pieniędzy itd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:39 |