![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 19 lis 08 Nr użytkownika: 2,554 Płeć: Mężczyzna GG: brak Skype: brak Tlen: brak ![]() |
Witam,
w piątek o godzinie 18 władze miasta chcą zamknąć skrzyżowanie na dwupasmówce koło reala, tym samym odcinając osiedle Staszic od reszty Dąbrowy... Wesprzyj nas w akcji protestacyjnej i dopisz się do protestu. Link do strony protestu przeciwko zamknięciu skrzyżowania: http://www.adpartner.com.pl/protest/ Nie bądź obojętny! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
No tak, jak nie umie sie czytac znakow, to wypadki sa i beda. Bo to co widac w godzinach porannego szczytu to az leb puchnie jakie tu manewry ludzie odwalaja. No o to wlasnie chodzi, jakby ludzie umieli czytac znaki, albo chcieli czytać znaki, wypadków było by znacznie mniej, nie tylko tam. Ale nie umieją. Zamknięte, jechałem przed chwilą. Nowe znaki stoją, światełka na żółto pulsują. "Warta stoi" Czyżby po balu ? pozdr... No własnie warta stoi. Ja jechałem o 22, wyjezdzajac w strone Sławkowa. Dlaczego warta tylko stała, kilka aut sie zebrało na wyjazd, sypał śnieg, wiec predkosc części jadących na trasie byla obnizona i troche sobie poczkeałem na wyjazd. Czy nie mogłby choc jeden "wartownik" przejsc na srodek skrzyzowania i pokierowac ruchem ? Ten post edytował sarsolot sob, 22 lis 2008 - 03:28 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Po balu, po balu.. Zamknięcie to najtańsze i najprostsze rozwiązanie.. ja popieram. To dowod nieudolnosci wladz miejskich i kompromitacja "ekspertow" od komunikacji w UM Władze jakoś nieudolnie to wymyśliły. Zamykanie skrzyżowania to najgorsze rozwiązanie i świadczy o poziomie władzy w naszym mieście. No dobrze, wiemy co myślicie o władzach, a teraz napiszcie jak płynnie i bezpiecznie wprowadzić ruch z trzech równorzędnych ulic na skzryżowanie z DK 94. Lewoskrety nie ustepuja, ludzie nie widza oznaczenia "droga glowna" (St. Staszica) itp. NIE UMIEJA JEZDZIC! Jezdza wzrokowo, tak jak inni, powtarzajac bledy innych. To wszystko pokazuje, że skrzyżowanie jest niebezpieczne. Nie jest intuicyjne i nie daje możliwości bezpiecznego przejazdu. radny mówił o rzekomym piśmie wystosowanym do prezydenta Podrazy i o tym że ta decyzja nie była konsultowana z radnymi. A po co miała być konsultowana ? czy czasem w BiP'ie nie znalazł się wpis o zamówieniu na remont (tutaj chyba najpierw o opracowanie chodzi) DK94 na całej długości w DG? Może i wtedy zaplanują jakieś rozsądne zjazdy itd. Opracowanie raczej usankcjonuje podjęta decyzję o zamknięciu Staszica. Tam chyba tylko rozwiązanie dwupoziomowe mogło by coś zmienić. Nawet gdyby było miejsce i kasa nic nie pomoże. Wprowadzi tylko jeszcze większe zamieszanie bo przy Staszicu nie będą się krzyżowały cztery ulice a sześć. ![]() Po prostu to skrzyżowanie (a w zasadzie dwa skrzyżowania) jest gardłem, które trwale się zadławiło i nie ma szans na jego udrożnienie. radny mówił o rzekomym piśmie wystosowanym do prezydenta Podrazy i o tym że ta decyzja nie była konsultowana z radnymi. A po co miała być konsultowana ? Czy nie mogłby choc jeden "wartownik" przejsc na srodek skrzyzowania i pokierowac ruchem ? Taa... i staruszkę przez jezdnię przeprowadzić. ;) Ten post edytował bzenek sob, 22 lis 2008 - 08:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
No dobrze, wiemy co myślicie o władzach, a teraz napiszcie jak płynnie i bezpiecznie wprowadzić ruch z trzech równorzędnych ulic na skzryżowanie z DK 94. A prosze bardzo. 1. Likwidacja lewoskrętów z 11-go listopada i staszica w DK94. Dave mnie pytał "po co skoro największy ruch jest właśnie z 11-go listopada w DK94". Własnie dlatego, że lewoskręty są kolizyjne a ruch w tę strone duży. Przypuszczam, że te lewoskrętybardziej "poprawiły" statystykę niz wyjazd ze staszica. Jadacy w kierunku Sławkowa, Olkusza, Krakowa pojadą ul.staszica do następnego skrzyżowania i tam w DK94. 2. Skrzyżowanie w ciągu ul.staszica. Pierwszeństwo jak obecnie, czyli od DK94 w kierunku Strzemieszyc. Ulica prostopła do staszica i DK94 (nie pamiętam jej nazwy) byłaby jednokierunkowa. Kierunek od ul.staszica. Z ul.staszica zakaz skrętu w lewo w DK94 i 11-go listopada, czyli tylko na wprost lub w prawo na skrzyzowaniu. -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:37 |