![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 19 lis 08 Nr użytkownika: 2,554 Płeć: Mężczyzna GG: brak Skype: brak Tlen: brak ![]() |
Witam,
w piątek o godzinie 18 władze miasta chcą zamknąć skrzyżowanie na dwupasmówce koło reala, tym samym odcinając osiedle Staszic od reszty Dąbrowy... Wesprzyj nas w akcji protestacyjnej i dopisz się do protestu. Link do strony protestu przeciwko zamknięciu skrzyżowania: http://www.adpartner.com.pl/protest/ Nie bądź obojętny! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wogóle w tekscie tego protestu są same pierdoły napisane:
1. przy powrocie z Katowic nadrabiac trzeba 2 km - którędy? chyba przez centrum DG - jak juz pisałem wcześniej do nastepnego zjazdu na staszic jest kilkaset metrów, a można też zjechać wcześniej i niemal bezkolizyjnie i bezkorkowo dostać się od Braci Miroszewskich. 2. Nie wiem jakim cudem Braci Miroszewskich może sie krzyżować z Aleją Zagłębia Dąbrowskiego, która jest w Gołonogu ![]() 3. Do Skarbówki szybciej napewno ze Staszica można sie dostać przez Wojska Polskiego 4. Do kościoła można pojść pieszo. Ogólnie ja jestem za zamknięciem tego przejazdu mimo, że mieszkam na Staszicu. Zamykanie skrzyżowania to najgorsze rozwiązanie i świadczy o poziomie władzy w naszym mieście. Zamiast przeprojektować i przebudować skrzyżowanie to po prostu nie bacząc na 2500 mieszkańców utrudnią im codzienne życie. Ktoś kto nie mieszka na Staszicu nie wie, że jeżdżąc codziennie do pracy do Katowic będziemy zmuszeni dołączyć się do rzeszy kierowców jadących z Zagórza w Sosnowcu (koło Alby, Silesia Expo), w chwili obecnej często powstają tam korki, gdy skierujemy cały ruch na tamto skrzyżowanie to przepływ pojazdów w centrum będzie na pewno spowolniony... Przebudowa i przeprojektowanie nie jest takie proste w tym miejscu z racji takiej, że tam za bardzo nie ma miejsca, żeby coś zmienić. a co do tych korków przy Albie to zawsze można pojechać w drugą stronę i zawrócic na ślimakach na S1 - to wcale nie jest taki kawał drogi do nadłożenia. a napewno bedzie bezpieczniejsze. Ten post edytował mgmisiek śro, 19 lis 2008 - 20:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:49 |