![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
natknalem sie na tego news'a w dzisiejszym "dzienniku zachodnim"
Z petycja do prezydentow. "Wczoraj w stolicy zaglebia ruszyla akcja zbierania podpisow pod petycja w sprawie wspolorganizacji mistrzostw Eoropy w pilce noznej w roku 2012 na terenie zaglebia dabrowskiego.lista zostala wystawiona w sklepie klubu kibica zaglebia sosnowiec i w ciagu kilku godzin zapelnila sie dziesiatkami nazwisk.-slyszalem opinie, ze to cel nierealny.ale wierze,ze jest taka szansa,jesli do pomyslu uda sie nam zapalic prezydentow wszystkich miast zaglebia-mowi spolecznik grzegorz borowiecki,jeden z pomyslodawcow akcji. pomysl ma szanse pod warunkiem ze gospodarzem Euro 2012 beda polska i ukraina,jak chce PZPN.petycja z podpisami zostanie przekazana prezydentom w walentynki.zawiera ona takze propozycje budowy nowoczesnego stadionu,ktory moglby powstac na granicy sosnowca i dabrowy gorniczej." dziennik zachodni,11 luty 2005 propozycja naprawde ciekawa ale wielce nierealna.po pierwsze najpierw kandydatura polski musi wygrac.po drugie potrzebny jest naprawde dobry plan(uwzgledniajacy wszystkie aspekty tego przedsiewziecia). a z tym moze byc najwiekszy problem. :evil: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
We wszystkich postach piszĘ, Że stadion miaŁby stanĄc miĘdzy ŚrodulĄ , Mydlicami i Warpiem (kolejny raz to pogrubiam) . Nie da sie tak dyskutowac Żeby wyjĄsniaĆ w kÓŁko te same rzeczy.
Ma stanĄĆ hala w GdaĹku ? Super tylko siĘcieszyĆ nawet jeŚli jej budowa siĘopÓĹşni przez plany Warszawy. Ja siĘcieszĘz tej hali na granicy GdaĹska i Sopotu bo jest ona przykŁadem wspÓŁpracy i wspÓŁfinansowania ktÓry podsuwamy pod rozwage samorzĄdowcom ( w tekŚcie petycji do prezydentÓw miast ) . NiektÓrzy z uporem maniaka wolĄ widzieĆ zalety i moŻliwoŚci rozwojowe gdzie indziej tylko nie u siebie. Piszecie o doŻynkach, WOŚP pod aquparkiem, ktÓry wcele nie byŁ wspÓlny , kompleksach, gigantomanii itp. MyŚle, Że jest to kwestia niskiej samooceny i niedostatku wyobraĹşni lub zrezygnowania i poddania siĘasekuranckiemu hipersceptycyzmowi albo po prostu jakiegoŚ uprzdzeniu do Sosnowca i pojĘcia ZagŁĘbie Dabrowskie. Na dni DG czy Sosnowca przychodzi po kilkanŚcie tysiĘcy Ludzi z osobna . W zesŁym roku byŁ Kazik zarÓwno na Sielcu jak i na Zielonej (czy to artysta doŻynkowy ?!). KwestiĄ wyobraŻni jest teŻ zrobiĆ dni ZD na jednym obiekcie i pokazac siĘszerzej promowaĆ ten skrawek ziemi na ktÓrym mieszkamy. To samo dotyczy wspÓlnego WOŚP. Wszystkie wiĘksze miasta pokazuja to co majĄ pozytywnego, w ogÓle pokazujĄ siĘ. Nasze miasta choĆ liczne robia jakies mini imprezy, a ludzie zazwyczaj siedzĄ w domach i podziwiajĄ GdaĹsk, KrakÓw, WarszawĘ. ZapeŁnienie obiektu 30 tysiĄcami ludzi to dla naszych miast betka. Trzeba teŻ liczyĆ pomniejsze miasteczka wokÓŁ aglomeracji ZD. WŁaŚnie nie z osobna tylko poprzez pÓjŚcie razem jako subregion ZagŁĘbie DĄbrowskie jesteŚmy w stanie wyrwaĆ siĘz marazmu. Gdyby ludzie patrzyli z perspektywy dnia wczorajszego lub dzisiejszego to Świat staŁby w miejscu. Nie bĘde wypisywaŁ myŚlnikÓw bo juz to zrobiŁem odpowiem ci bzenek tak: Stadion ZagŁĘbia Dabrowskiego miaŁaby byĆ dla DĄbrowy i BĘdzina tym czym bĘdzie hala dla GdaĹska mimo, Że na bieŻĄco bedzie tam gral klub z Sopotu. MyŚle teŻ Że wielkĄ frajdĄ byŁoby zagranie na takim stadionie dla Sarmacji czy teŻ MMKSu (przedmecz) JeŚli chodzi o koszty budowy , to nawet 100 mln nakŁad mozna zbic do 25 ŚrodkÓw wŁasnych (to nastĘpnie rozbijamy proporcjonalnie do budŻetÓw na 3, 4 miasta). Jestem ŚwieŻo po rozmowach z czŁowiekiem, ktÓry zjadŁ zĘby na temacie finansowania obiektÓw sportowych i rozkrĘciŁ wspÓŁpracĘmiedzy MMKS i MOS, ZagŁĘbiem i SarmacjĄ. Jak mnie zapewniaŁ i co mnie zdziwiŁo koszty to drugoplanowa sprawa, najwaŻniejszy jest pomysŁ i wola mieszkaĹcÓw oraz decydentÓw (ci ostatni juz zaczeli rozmowy). U2, Mettalica i inne gwiazdy Światowego formatu na Stadionie ZD ? A dlaczego nie ?! Bzenek, pewnie masz ochotĘwyrwaĆ siĘz tej ochydnej DG gdzie nic siĘnie dzieje i wg ciebie nigdy dziaĆ siĘnie bedzie, a pojĘcie ZagŁĘbie DĄbrowskie rÓwnieŻ nic dla ciebie nie znaczy z rÓŻnych powodÓw. Masz do tego prawo ale dlaczego z taka zaciĘtosciĄ zwalczasz tych , ktÓrzy chcĄ ŻyĆ tutaj i byĆ z tego dumni ? OK. Kogo przekonaŁem tego przekonaŁem . Prosze zatem przychylnych DĄbrowian o podpisanie sie pod petycjĄ . Jest ona do pobrania w pdf na stronie www.sosnowiec.info.pl lub www.sosnowiec.info . PÓĹşniej powiem gdzie mozna skŁadaĆ wypeŁnione listy w DG. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:13 |