![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy słyszeliscie jak maja być zagospodarowane budynki po Urzędzie Miasta?
Ja słyszałem ze ten na górze 3-go Maja 42 mają wyburzyć niedługo ponieważ grozi zawaleniem. A co z budynkami po Sadzie i Um na 3-go Maja, noi i co z tym na Kosciuszki ? Miała tam być Politechnika, ale Talek postaniowił zrobić tam bibloteke co stało sie głównym punktem konfliktu w sprawie dalszej działalnosci poitechniki w DG. Talek wywalił Polibude a gdy mu sie to udało to zupełnie zapomniał o biblotece (jak sie okazało było to tylko pretekstem) i budynek od 7 mięsiecy stoi pusty., Ciekawe czemu teraz te organizacje typu: Kupcy Targowi, SIS ,Kobiety po 40-tce i inne nie piszą listów do Talkowskiego w sprawie biblioteki, a wtedy pisali jak im Talus kazał.. Ten post edytował kwintosz pią, 13 paź 2006 - 23:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ten na górze 3 maja według tala ma być przerobiony na mieszkania socjalne. Budynek po sądzie oficjalnie tal chce przekazać szkole pielegniarek ale to tylko ściem bo naprawde to już szuka chętnych którzy chcieliby go kupić. A z budynkiem centralnym um to chyba sam tal nie wie co zrobić bo biblioteki to tam bez generalnej modernizacji nie będzie. Ten budynek się po prostu nie nadaje. No jeszce pozostaje lipsk --- według tala w super stanie, tak naprawde ruina. Pewnie też bedzie chciał kiedyś w przyszłości na mieszkania przerobić. Ja tylko boję się żeby tal nie zaraził się spychotechnologią rodem z będzina i bytomia. Najpierw budynki postoją ze 2 lata, później się zamuruje okna a później się będzie czekać aż się rozpadną.
Ten post edytował kwintosz pią, 13 paź 2006 - 23:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:48 |