![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Zaproszenie na spotkanie z Ks. Tadeuszem Isakowiczem - Zaleskim
Serdecznie zapraszam Państwa na spotkanie autorskie z Ks. Tadeuszem Isakowiczem - Zaleskim w ramach prezentacji nowej książki MOJE ŻYCIE NIELEGALNE Spotkanie odbędzie się w dniu 3 marca ( poniedziałek) o godz. 17.30 w sali konferencyjnej przy BAZYLICE MATKI BOSKIEJ ANIELSKIEJ, ul. Królowej Jadwigi 15 PS. Autor Księży wobec bezpieki… tym razem opowiada o swoim życiu. O kresowych, polsko-ormiańskich korzeniach, o powołaniu i pobycie w seminarium, o współpracy z opozycją antykomunistyczną i dwukrotnym pobiciu przez „nieznanych sprawców”. Mówi o fascynacji światem osób niepełnosprawnych intelektualnie, wreszcie – o swoim zaangażowaniu w proces samooczyszczenia Kościoła. Ksiądz Tadeusz nazywa swoje życie „nielegalnym”, bo stale coś w nim robił „nie tak”, wykraczając poza ramy wyznaczone mu przez innych i angażując się w rozmaite działania bez formalnej zgody przełożonych. Wartka opowieść pogłębia obraz tego nietuzinkowego kapłana, który stał się w ostatnich latach bohaterem mediów i kojarzony bywa wyłącznie z tematem lustracji, chociaż w życiu starał się kierować ideałami Brata Alberta: ubóstwa, skromności i solidarności z najsłabszymi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Informuję, że na przełomie listopada/grudnia 2008 planowane jest spotkanie z posłem Zbigniewem Wassermannem w Dąbrowie Górniczej.
Ostatnio na forum zwróciłem się do Was o pomoc w znalezieniu odpowiedniej sali konferencyjnej na terenie Dąbrowy Górniczej. Padła jedna poważna propozycja tj. Biblioteka Miejska – zgadzam się ze jest to bardzo dobre miejsce, dobra lokalizacja, duża nowoczesna sala konferencyjna, ale nasuwa się jedno pytanie czy Biblioteka Miejska, która podlega bezpośrednio pod Prezydenta Miasta może być brana pod uwagę tj. czy Prezydent Zbigniew Podraza wyrazi zgodę na organizowanie takiego spotkania?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:13 |