![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potrzebne czy nie? Czy potrzeba byŁo budowaĆ je aŻ na takĄ skale? czy wybrano dobry sposÓb finansowania tej inwestycji? czy jest to dobra lokalizacja?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Za: Dziennik Zachodni
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/wyda...nia/444433.html ------------------------------------------------------------------------------------ Lepiej siedĹşcie cicho! Środa, 2 lutego 2005r. W trakcie poniedziaŁkowej sesji Rady Miejskiej wyszŁo na jaw, Że miasto bĘdzie musiaŁo prawdopodobnie przekazaĆ ponad 2 mln zŁ odsetek firmie, ktÓra budowaŁa HalĘWidowiskowo-SportowĄ. Nie zapŁaciŁo bowiem w terminie kieleckiemu Miteksowi 13 faktur, opiewajĄcych na ponad 26 mln zŁ. To konsekwencja kolejnej poraŻki sĄdowej, jakĄ poniosŁa kancelaria prawnicza, majĄca z ramienia prezydenta miasta broniĆ interesÓw DĄbrowy GÓrniczej. Sprawa dotyczy poprzedniej kadencji i decyzji Ówczesnego zarzĄdu miasta, a my staramy siĘte karygodne kontrakty zmieniaĆ. PowinniŚcie cicho siedzieĆ i skromnie do tego podchodziĆ. To nie ja atakowaŁem, a mnie zaatakowano — broniŁ swoich racji prezydent Jerzy Talkowski. Zarzuty te powaŻnie dotknĘŁy jednak czĘŚĆ radnych, czŁonkÓw poprzedniego zarzĄdu miasta. Prokuratura badaŁa sprawĘdwa lata i nie ma Żadnych zarzutÓw. Ekspertyzy teŻ sĄ korzystne, a ja czujĘsiĘpo prostu zaszczuty. To nieuczciwe, bo moŻe siĘokazaĆ, Że to wspÓŁpracownicy prezydenta Talkowskiego sĄ za wszystko odpowiedzialni — podkreŚliŁ byŁy wiceprezydent miasta, a obecnie radny Krzysztof Bobrowski. Mecenas Janusz Dyrda, peŁnomocnik prezydenta miasta, uwaŻa jednak, Że winĘi tak ponoszĄ poprzednie wŁadze, bo podjĘŁy decyzjĘo budowie hali, nie majĄc na to zabezpieczonych funduszy kredytowych. Zdaniem radnego Henryka ZaguŁy decydujĄcĄ rolĘodgrywa tymczasem „niekompetencja i arogancja prezydenta miasta”. - MÓwi siĘtutaj pÓŁprawdy, rozmydlajĄc caŁĄ sytuacjĘ, a wystarczyŁo zaciĄgnĄĆ wczeŚniej kredyt i zapŁaciĆ caŁĄ sumĘbez zwlekania. Nagle okazuje siĘjednak, Że winni sĄ wszyscy inni, a tylko prezydent jest czysty jak Łza. Coraz wiĘksze emocje wzbudza teŻ kwestia finansowania kancelarii prawniczej Janusza Dyrdy. Miasto wydaje na niĄ dziesiĄtki tysiĘcy zŁotych. OprÓcz kwestii odsetek prowadzi rÓwnieŻ wiele innych spraw. JeŚli skoĹczĄ siĘone rÓwnie wyŚmienicie jak ta, to przyjdzie nam sŁono za to zapŁaciĆ — podkreŚliŁ radny Tomasz SoŁtysik. Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:59 |