![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: sob, 13 wrz 08 Nr użytkownika: 1,464 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy w Dąbrowie wymieniono już skrzynki pocztowe na Euro skrzynki
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
U mnie nie. Ale to chyba obowiązek właściciela budynku, w moim przypadku MZBM.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
U mnie nie. Ale to chyba obowiązek właściciela budynku, w moim przypadku MZBM. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale zakładam, że MZBM tylko administruje na zlecenie właściciela - czyli wspólnoty, bo tak to chyba teraz wygląda. Miasto chyba nie jest już właścicielem żadnych budynków mieszkalnych (choć tu mogę się mylić, niech ktoś potwierdzi, albo sprostuje).Czyli wspólnota byłaby za skrzynki odpowiedzialna.U mnie Lokator też nie wymienił, ale mam nadzieję, że wymieni bo stare skrzynki to się już rozlatują. Ten post edytował Mick sob, 13 wrz 2008 - 16:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale zakładam, że MZBM tylko administruje na zlecenie właściciela - czyli wspólnoty, bo tak to chyba teraz wygląda. Miasto chyba nie jest już właścicielem żadnych budynków mieszkalnych (choć tu mogę się mylić, niech ktoś potwierdzi, albo sprostuje).Czyli wspólnota byłaby za skrzynki odpowiedzialna. U mnie Lokator też nie wymienił, ale mam nadzieję, że wymieni bo stare skrzynki to się już rozlatują. Mieszkam na starym Gołonogu i z tego co wiem właścicielem mieszkań jest UM czyli odpowiednia ich komórka MZBM |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Mieszkam na starym Gołonogu i z tego co wiem właścicielem mieszkań jest UM czyli odpowiednia ich komórka MZBM UM jest takim samym członkiem Wspólnoty jak Ty np. - przy czym ma np. 5 głosów bo tyle ma mieszkań w budynku. Właścicielem jego jednak jest Wspólnota i jej zarząd ma decydujący głos we wszelkich sprawach. MZBM działa tylko w granicach wyznaczonych mu przez zarząd. Inaczej - MZBM do niczego wspólnocie nie jest potrzebny, ta może sama prowadzić sobie sprawy administracyjne - poprzez człowieka z uprawnieniami (taki socjalizm się trafił). MZBM ma takie uprawnienia i na zasadzie outsourcingu prowadzi Wam sprawy administracyjne. Czyli jak zarząd Wspólnoty zdecyduje, że skrzynki trzeba wymienić, to MZBM je wymieni. Podobnie jak InPost się zdenerwuje, że u Was Euroskrzynek nie ma, to Wspólnotę do sądu pozwie, a nie MZBM. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:59 |