![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Gdzie dokładnie leży w D.G. stara cementownia?
Za odp. dziękuję ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wewnątrz ?
Może chodzi Ci o stary wapiennik? Tylko, że on jest w Strzemieszycach a w centrum po cementowni to już chyba nie ma nawet resztek muru który ją ogradzał. Ten post edytował Zibar czw, 07 sie 2008 - 06:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Wewnątrz ? Może chodzi Ci o stary wapiennik? Tylko, że on jest w Strzemieszycach a w centrum po cementowni to już chyba nie ma nawet resztek muru który ją ogradzał. Drugi wapiennik jest w Ząbkowicach, a co do pozostałości - w opisanym miejscu stoją bloki. PS. Betoniarnia i cementownia to nie to samo. PS2. @zizi - kolega mógł trochę przecenić rozmiary naszego miasta - może był w Grodźcu lub Wojkowicach? Albo w Jaworznie? Albo w Ogrodzieńcu (nie wiem, czy jeszcze coś tam zostało)? Albo w Wysokiej? Ten post edytował Leszek czw, 07 sie 2008 - 09:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
? Albo w Wysokiej? Jeśli masz na myśli miejscowość Wysoka koło Łaz - to odmienia się na Wysoce. Tak mi to tłumaczył "kupę lat temu" gość z tej miejscowości ![]() Używali tego testu na miejscowych imprezach by rozpoznać przyjezdnych. Jak ktoś odpowiedział na pytanie: Skąd jesteś? z Wysokiej a nie z Wysoki to ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Jeśli masz na myśli miejscowość Wysoka koło Łaz - to odmienia się na Wysoce. Tak mi to tłumaczył "kupę lat temu" gość z tej miejscowości ![]() Używali tego testu na miejscowych imprezach by rozpoznać przyjezdnych. Jak ktoś odpowiedział na pytanie: Skąd jesteś? z Wysokiej a nie z Wysoki to ![]() Ciekawe ![]() ![]() Mam pacjentów stamtąd, aż muszę zapytać - bo wydawało mi się, że odmieniają to przymiotnikowo ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:09 |