![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ta wielka impreza zbliża się wielkimi krokami. Kilka dni temu selekcjoner reprezentacji ogłosił skad 28 osobowy który będzie się przygotowywał się do tej imprezy.
W składzie znaleźli się: Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce) Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad) Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze). Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa). Osobną kwestią jest powołanie zawodnika Legii Warszawa, Rogera Guerreiro. Leo Beenhakker wyjaśnił, że pomocnika nie ma na liście, ponieważ nie otrzymał jeszcze polskiego obywatelstwa. Zaznaczył, że jeśli Roger dostanie polski paszport (a to stało się już faktem), będzie brany pod uwagę przy ustalaniu kadry na mistrzostwa. Oficjalną kadrę na Euro 2008 Beenhakker musi podać do 28 maja. Chciałbym wam zaproponować dwie rzeczy. ![]() Dyskusje nad tym co się będzie działo od dnia dzisiejszego aż po koniec mistrzostw, oczywiście z naciskiem na to co się dzieje wokół polskiej reprezentacji. Powołania, skład itp. Myślę że sporo chwil i spraw będziemy mogli przedyskutować i trochę się ponapalać przed pierwszym meczem. ![]() A druga sprawa, to może zorganizowalibyśmy jakiś konkursik - typerek na rozstrzygnięcia wszystkich meczów euro. Oczywiście formę byśmy mogli wspólnie jakoś ustalić. Myślę że mogłoby być zabawnie ![]() ![]() Przechodząc do rzeczy, skład dla mnie jak najbardziej ok. Szkoda że nie ma Jelenia, chociaż po kontuzji nie wiadomo jak się chłopak będzie prezentował, bo to że ma potencjał to jest wiadome. Pokazał to na MŚ gdzie był naszym najlepszym graczem chyba. Co do Rogera, to mam mieszane uczucia co do faktu czy powinien być brany pod uwagę przy wyjeździe. Mimo obywatelstwa to niewiele ma on wspólnego z Polską. No i pytanie, kto jest do odstrzału. Mam swoich faworytów ale podam je później. Ten post edytował kwintosz nie, 20 kwi 2008 - 23:45 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Jakub Błaszczykowski na pewno nie zagra w fazie grupowej mistrzostw Europy. Piłkarzowi BV Borussia 1909 odnowiła się kontuzja mięśnia dwugłowego po porannym treningu. Po badaniach okazało się, że zawodnik nie będzie w stanie trenować i rozgrywać meczów. Leo Beenhakker chce jak najszybciej powołać gracza klubu Hertha BSC Berlin Łukasza Piszczka. 90minut.pl Fatalna wiadomosc... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:58 |