![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
http://www.polskabiega.pl/
QUOTE www.dabrowa-gornicza.pl
Bieg Jesieni [2006-10-11 07:39:56] Nie wszystkich stać na to, by uprawiać drogie sporty, za to wszyscy mogą wziąć udział w biegu otwartym. My zapraszamy 22 października o 10.00 na Bieg Jesieni, który rozpocznie cykl Biegów: Zimy, Wiosny i Lata, a organizowany w ramach ogólnopolskiej akcji Polska Biega. Bieg rozegrany zostanie jednocześnie w wielu miastach naszego kraju. W Dąbrowie będziemy biegać wokół Pogorii III. Jak mówią pomysłodawcy imprezy, akcja powstała z pasji biegania, potrzeby aktywnego spędzania czasu i przekonania, że to najlepszy sposób na złapanie pozytywnej energii! Nasze miasto, jako pierwsze w województwie zgłosiło swój udział w imprezie, popierając w ten sposób znakomitą inicjatywę promującą zdrowy tryb życia. Wszyscy zainteresowani mogą zgłosić swój udział w imprezie w siedzibie CSiR-u (telefonicznie lub faksem 32 261 20 10 a także osobiście w siedzibie) do godz. 15.00 w piątek 20 października. Osoby niepełnoletnie muszą mieć zgodę rodziców bądź opiekunów. Informacji o biegu udzielają Bożena Duda, CSiR 32 261 20 10 oraz Zbigniew Kałuża, Wydział Sportu, Rekreacji i Turystyki 32 295 68 95. Zapraszamy serdecznie wszystkich entuzjastów biegów. Anna Zubko ![]() Regulamin: REGULAMIN „BIEG JESIENI” Pogoria III- plaża 22.10.2006r. 1. Organizator: Urząd Miasta w Dąbrowie Górniczej, Wydział Sportu, Rekreacji i Turystyki, Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej 2. Cel biegów: Celem jest promocja zdrowego trybu życia, promocja biegu wśród mieszkańców naszego miasta i dobra zabawa. 3. Uczestnictwo: Uczestnikiem jest każdy bez względu na płeć i wiek, warunkiem dla osób niepełnoletnich jest zgoda rodziców lub opiekunów. Swój udział w biegach należy zgłosić do dnia 20.10.2006r. do godziny 15.00 do siedziby Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej oraz potwierdzić swoją obecność w dniu biegów tj. 22.10.2006r., od godziny 9.30 w biurze zawodów. 4. Wymagania: - Osoby niepełnoletnie zobowiązane są do przedstawienia w biurze zawodów zgody rodziców lub prawnych opiekunów, - biegi są otwartą imprezą środowiskową o charakterze rekreacyjnym - uczestnicy biegów biorą udział na własną odpowiedzialność, - uczestnicy biegów zobowiązani są do: * przestrzegania postanowień regulaminu oraz podporządkowania się wszystkim zarządzeniom i poleceniom organizatora biegów, * przestrzegania zasad zachowania obowiązujących na terenie ośrodka, * bezwarunkowego zachowania trzeźwości podczas trwania biegów, - organizatorzy biegów nie ponoszą odpowiedzialności materialnej z tytułu wypadków, urazów i szkód w mieniu powstałych podczas trwania biegów, - w przypadku rażącego naruszenia zasad zachowania się na trasie biegów organizator zastrzega sobie prawo do usunięcia uczestnika z imprezy - biegi odbędą się bez względu na panujące warunki atmosferyczne -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
przebiegłem, ale ledwo... pierwszy raz w życiu w moje nogi wlała się stal (albo beton), po 15 km spotkałem MUR, myślałem, że nie dobiegnę!!!
pouczjące przezycie przed maratonem, do którego się szykuję! 1 h 50 min. 30 sek. organizacja przyzwoita do lekkiej poprawki ![]() trasa rewelacyjna!!! jak wrażenia reszty forumowiczów?????? Ten post edytował tomasz sołtysik nie, 20 kwi 2008 - 21:58 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
organizacja przyzwoita do lekkiej poprawki ![]() trasa rewelacyjna!!! jak wrażenia reszty forumowiczów?????? Organizacja faktycznie do lekkiej poprawki. Ten mały bałagan przy rejestracji, w szatniach i przy powrocie rzeczy z Ujejsca do szatni to wiele osób wyprowadził z równowagi. Nawet pracownicy CSiR przyznawali, że im to nie wyszło. Ale ludzką rzeczą jest uczyć się na błędach i mam nadzieję, że za rok wszystko będzie dokładnie opisane w regulaminie. W hali będą wyraźne szyldy, a na stronach CSiR będzie mapa z dojazdem do hali ![]() To tyle dziegciu, a teraz pochlebstwa. Pakiety startowe ciekawe - dużo odniesień do Dębowego Świata. Była nawet tam mapa arakcji przyrodniczych DG co to ją chciałm kupić next week na info-punkcie w realu. Trasa bardazo ładna co wszyscy przyjezdni podkreślali. Jak się wydaje dość szybka. Ilosć zawodników przeszła chyba nasze najśmielsze oczekiwania. ![]() Kibice byli jacyś przygaszeni. Może ta nowa sytuacja ich onieśmieliła ale nie brakło takich, którzy dzielnie zagrzewali na do boju. Najwięcej chyba na Dziewiątym ![]() Ogromne wrażenie zrobiła na mnie obsługa tych urządzeń wodnych przy śluzie na Pogorii IV. Trzech panów w galowych marynarskich mundurach (niczym prawdziwi oceaniczni admirałowie) dzielnie salutowało zawodnikom ![]() Bardzo miłe było wyczytywanie przez spikera nazwisk wszystkich zawodników dobiegających do mety dzięki czemu kibice wiedzieli kto nadbiegai kogo zagrzewać do finiszu, a zawodnikom było bardzo miło, że nie są anonimowi na trzystaktórymś miejscu. Szalenie mi się to spodobało ![]() Na mecie full wypas, prysznice, ubikacje, jedzonko. Ja nawet nie wiedziałem, że nasza hala ma takie różne sprytne zakamarki. Bardzo się to przyjezdnym spodobało. ![]() Rozdanie nagród dość sprawne. A losowanie upominków emocjonujące. Bo jakież to były upominki - kamery video, aparaty fotograficzne, urządzenia do masażu stóp oraz... suszarki do grzybów i owoców ![]() Jeśli chodzi o mój bieg to wszystko poszło zgodnie z planem. Czas taki se - wyszły 2godz:4 minuty ale mi wystarcza bo zamierzenie miałem raczej hmm... psychiczno-taktyczne. A i tak pobiegłem 10min szybciej niż na 4energy w Katowicach ![]() Głownym celem było utrzymanie stałego tempa na całym dystansie - bez rujnujących przyspieszeń i dołujących zwolnień. Cel osiągnąłem - nie było żadnych zasłabnięć, kontuzji na trasie. Nawet starczyło sił na ostrzejszy finisz od Redenu i po parku. Samopoczcie po biegu doskonałe. Teraz trzeba popracować nad podniesieniem tej stałej, ekonomicznej prędkości ![]() Na dodatek w losowaniu upominków pierwszy raz w życiu coś wygrałem, a sam przezydent Podraza uścisnął mą dłoń ![]() Jak już zauważył luket, cudownym uczuciem był bieg samym środkiem ulicy Piłsudskiego. Jak w reklamie mastercard - bezcenne ![]() Trasa profesjonalnie zabezpieczona taśmami, barierkami, masa osób z obsługi, ale nie brakło osób awanturujących się że 'już' nie mogą wyjechać ze swojej posesji. Trzeba przyznać, że o zmianie organizacji ruchu na czas maratonu nikt w żadnych mediach nie informował i sporo ludzi musiało być bardzo zaskoczonych. Rzecz do poprawki w następnych edycjach. Po co robić biegacza wrogiem kierowców. ![]() Na Alei Zagłębia Dąbrowskiego, Granicznej i na Dziewiątym to organizatorzy chyba troszkę przesadzili. Można było puszczać samochody miedzy grupami biegaczy - tak jak pod Mekurym. Była na miejscu policja, były wyznaczone pasy dla biegaczy. Można było puszczać ruch wahadłowo, a zatrzymano nawet miejskie autobusy. W końcu miasto było faktycznie przepołowione ![]() Generalnie jest tylko jedna rzecz, która mi się poważnie nie spodobała. Zawodnicy nie mogli sobie usiąść na krzesełkach widowni w hali. Jeśli ktoś chciał chwilkę odpocząć to natychmiast przybiegali mało uprzejmi ochroniarze i niemal siłą ściągali ludzi. Nie wiem czemu to miało służyć - bali się, że im lakier porysujemy ? Może ToSo coś pomoże wyjaśnić w tej sprawie ? ![]() Podsumowując - nader udana impreza. Godna polecenia i powtórzenia w następnych latach. Dobrze wpisująca sie w hasła Dębowego Świata i Sportowej Dąbrowy. Chyba wszyscy przyjezdni wyjeżdżali zadowoleni, a mieszkańcy DG dostrzegli sport nie tylko TV. Miejmy nadzieję, że władza da nam jeszcze jakieś inne masowe imrezy. Może biegi na krótszych dystansach ? Może coś z biegów na orientację ? A może coś rowerowego ? PS. Pozdrowienia dla maturzysty, z którym biegłem od Pogorii III do Granicznej. Potem niestety odpadłem. Mam nadzieję, że wykręcił niezły czas bo w tempie expresu zniknął mi za horyzontem ![]() PS. Pozdrowienia dla kolegi z Radomska, z którym biegłem wzdłuż PgIV również. Ale on pewnie tu szybko nie zajrzy. Choć kto wie ? Bardzo mu się u nas spodobało - zwłaszcza te tereny do biegania ![]() Ten post edytował bzenek nie, 20 kwi 2008 - 23:50 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Wrażenia mieszkańca wracającego z pracy.
Żenująca organizacja objazdów. Objazdów to za dużo powiedziane bo nie zorganizowano żadnych objazdów. Wjeżdżam na rondo w centrum, jadę w kierunku Redenu i STOP - bariera. Za wyjątkiem autobusów. A wszyscy inni wjeżdżają. Ani jednego policjanta, ani jednej tabliczki z kierunkiem objazdu. Już w centrum na rondzie powinna być tablica z zazanczonymi zamkniętymi ulicami i kierunkiem objazdu. Pojechałem Kościuszki do stacji i korek pod Defo, bo zamknięty przejazd. Objechałem, dojeżdżam do skrzyżowania Augustynika z Poniatowskiego i skręcam w kierunku targu mając nadzieję, że jedynie do Majakowskiego jest zamknięte. Znów żadnej tabliczki "objazd" Pan policjant kompletnie nie zainteresowny informowaniem kierowców. Robi się kompletny chaos i korek. Potem sobie pojeździłem między domkami i wyjechałem na Wybickiego. Organizacja ruchu ulicznego wyglądała jakby władze miasta dowiedziały się, że są organizatorami biegu w sobotę wieczorem. Nie przekonuje mnie argument, że przy organizacji takich imprez ich organizatorzy muszą uczyć się na błędach. Informacja o organizacji imprez ulicznych to nie jest pilnie strzeżone know-how, którego nie można zdobyć. Żeby nie kończyć markotnie. Gratuluję wszystkim, którzy dobiegli do mety a szczególnie gorąco gratuluję tym, którzy do mety nie dobiegli. Biegi są tym rodzajem sportu, że nie można sobie powiedzieć: jestem na to za stary. Tu nie ma żadnej wymówki, więc z pozycji lenia pozdrawiam wszystkich uczestników i organizatorów maratonu. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:57 |