IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Flash Mob w DG !!!
Master
post czw, 11 gru 2003 - 22:32
Post #1

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

CIEKAWE: PoznajĄ siĘprzez internet, synchronizujĄ zegarki, po czym umawiajĄ siĘna kilka minut na mieŚcie,by w tŁoku zrobiĆ coŚ gŁupiego. Świat ogarnĘŁa moda na flash mob. Pierwszy flash mob ("bŁyskawiczny tŁum") odbyŁ siĘw Nowym Jorku. Teraz szaleństwo opanowuje EuropĘi znienacka pojawia siĘw kaŻdym wiĘkszym mieŚcie. Na czym polega zabawa? KilkadziesiĄt, a nieraz kilkaset nieznanych sobie wczeŚniej osÓb umawia siĘprzez Internet, by stworzyĆ na ulicy lub w sklepie...sztuczny tŁum. Wszyscy przybywajĄ na mieŚcie w ŚciŚle okreŚlonym czasie, po czym wykonujĄ coŚ dziwnego, np. wymachujĄ rĘkami lub skaczĄ, wprawiajĄc w konsternacjĘludzi obserwujĄcych widowisko. Po chwili siĘrozchodzĄ. W Nowym Jorku przed wypchanym dinozaurem, stosujĄcym w ekskluzywnym sklepie, nagle pojawiŁo siĘ300 osÓb, ktÓre zaczĘŁy wydawaĆ okrzyki przeraŻenia. Po minucie wszyscy siĘrozeszli, a ochrona nawet nie zdĄŻyŁa zareagowaĆ. W Londynie w sklepie meblowym wszyscy wyjĘli telefony komÓrkowe i zaczĘli gŁoŚno zachwalaĆ przez nie wystawiony w sklepie towar. Po co robi siĘflash mob? WŁaŚciwie po nic. Socjologowie twierdzĄ,Że potrzeba wynika prawdopodobnie z tĘsknoty za nawiĄzywaniem spontanicznych wiĘzi. Ale uczestnicy flash mobs mÓwiĄ, Że nie majĄ Żadnego celu poza dobrĄ zabawĄ. 22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobic tego w naszej DĄbrowie ? . Uwaga! Pierszy flash mob - DĄbrowa GÓrnicza! czas: 13 grudnia tj. sobota godz. 17.00, miejsce: centrum –plac koŁo pomnika Hendrixa. Rowno z wybiciem godziny 17.00 gimnastykujemy sie na wszelkie mozliwe sposoby. P-O-D-A-J D-A-L-E-J
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Jashi
post sob, 16 paź 2004 - 20:53
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 9

Oto co dzisiaj dostaŁem

..........::::::FLASH MOB ZNOWU W NASZYM MIESCIE!!:::::::..........
A wogÓle co to??
Flash mob - to duŻa grupa ludzi, ktÓra zbiera siĘw zazwyczaj wczeŚniej ustalonym miejscu,
wykonuje trwajĄcĄ krÓtko akcjĘ(dziaŁanie) i szybko siĘrozchodzi.

ĹşrÓdŁo: Wordspy.com

A teraz do rzeczy!
Termin: Spotykamy siĘ22-10-2004 godzina 18:00
Miejsce: Plac w pobliŻu pominka Hendrixa

(czyli tam gdzie ostatnim razem)
DziaŁanie: Tutaj moŻe byĆ problem chodzi gŁÓwnie o sprzĘt.
KaŻdy uczestnik zobowiĄzny jest do posiadania plastikowej trĄby
tej ktÓra jest tak popularna i denerwujĄca<lol>
Punkt 18:00 Wszyscy zaczynajĄ trĄbiĆ ile siŁ i tak przez 3 minutki.
I zaraz po tym wszyscy niezwŁocznie siĘrozchodzĄ

#__________________________________#
#NiEoFiCjAlNy DĄBrOwSkI KlUb FlAsH mOb#
#-----------------------------------------------#

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
klocek   Flash Mob w DG !!!   czw, 11 gru 2003 - 22:32
Kwasny   Buhahahaha myslalem juz o tym, coby zrobic cos ...   czw, 11 gru 2003 - 23:37
Misiek   DĄbrowski flash-mob nie jest jedyny, w naszym regi...   pią, 12 gru 2003 - 10:30
Misiek   ByliŚmy dziŚ z Klockiem zobaczyĆ flash-mob'a w Kat...   pią, 12 gru 2003 - 18:13
Kwasny   Fuck, ja sie nie doczolgam niestety........   sob, 13 gru 2003 - 09:38
Misiek   Szczerze mÓwiĄc to spodziewaŁem siĘŻe wypadnie to ...   nie, 14 gru 2003 - 11:44
eustachy_motyka   Duzym + jest w ogole to, ze calkiem sporo ludzi ze...   nie, 14 gru 2003 - 19:40
klocek   Flash Mob w DG zgromadziŁ okoŁo 200 osÓb , co jest...   nie, 14 gru 2003 - 20:35
eustachy_motyka   Milo mi klocku, ze sie ze mna zgadzasz. A co na to...   pon, 15 gru 2003 - 22:15
rafi   To z pewnascia byl nasz ukochany prezydent Talkows...   pon, 15 gru 2003 - 22:30
Jashi   Oj robi sie burdel z tym flaszmopem. DostaŁem juŻ ...   śro, 17 gru 2003 - 12:30
Misiek   To ja wymyŚlam te wszystkie flash-mob'y !!! ...   śro, 17 gru 2003 - 13:23
Kwasny   Wie ktos cos o podobnych akcjach w dabrowie lub ok...   śro, 11 lut 2004 - 16:02
Jashi   Oto co dzisiaj dostaŁem ..........::::::FLASH ...   sob, 16 paź 2004 - 20:53
TeodorMotor   QUOTE(Jashi)Oto co dzisiaj dostaŁem .............   pon, 18 paź 2004 - 08:33
Misiek   WYKOPMY TRĄBKI ZE STADIONÓW ... I FLASH-MOB'Ów :!...   pon, 18 paź 2004 - 14:03
adzime   Jestem a nawet i przeciw !!!!   czw, 21 paź 2004 - 17:09

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:27
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza