![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potrzebne czy nie? Czy potrzeba byŁo budowaĆ je aŻ na takĄ skale? czy wybrano dobry sposÓb finansowania tej inwestycji? czy jest to dobra lokalizacja?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Samego przyjŚcia po dokumenty nie wliczaŁem w konieczne wizyty - to jest zrozumiaŁe.
JeŚli procedury sĄ jakie sĄ, to dlaczego mogŁem jednak przedstawiĆ ksero czegoŚ tam zamiast oryginaŁu? Chyba tylko po to, by zapŁaciĆ do kasy UM klika/kilkanaŚcie zeta za wykonane przez urzĘdnika czynnoŚci. Nie negujĘpotrzeby posadania przez urzĘdy, zakŁady, instytucjĘcertyfikatÓw i zaŚwiadczeĹ ŚwiadczĄcych o przystosowaniu ich dziaŁalnoŚci do jakiegoŚ standardu. ChodziŁo mi jedynie o to, Że sĄ jeszcze urzĘdnicy, ktÓrych postawa czy teŻ postepowanie Ĺşle Świadczy do dziaŁaniu tychŻe. Zapewne nie wyeliminuje ("usprawni", wychowa) siĘich nigdy - jesteŚmy tyko ludĹşmi. Faktem jest, Że zaŁatwianie rÓŻnych spraw w naszym UM znacznie siĘusprawniŁo. Ale faktem teŻ jest to, Że gdy nadchodzĄ np. jakieŚ dni wolne i pracownicy UrzĘdu bĘdĄ "odbieraĆ" lub odpracowywaĆ dni wolne, to o tym strona internetowa UM nie informuje tak ochoczo. Nie mam nic przeciwko odbieraniu czy odpracowywaniu - w zdecydowanej wiĘkszoŚci wszyscy korzystamy z takich przywilejÓw. Rafi! Teraz moŻesz mi zarzuciĆ na przykŁad, Że mieszam nastĘpne dwie sprawy - stronĘinternetowĄ i merytorycznĄ dziaŁalnoŚĆ UrzĘdu. Teoretycznie bĘdziesz miaŁ racjĘ. Chodzi mi o to, Że takich malutkich kwiatuszkÓw, utrudniajĄcych petentom Życie jest jeszcze doŚĆ duŻo i majĄ one wpŁyw na to, jak widzĄ oni UM. MaŁo ktÓry z nich patrzy przez pryzmat ISO a nie przez pryzmat dŁugoŚci kolejki do "okienka", w ktÓrym pani pije kawĘpatrzĄc na intruzÓw zza tabliczki NIECZYNNE. Pozostaje mieĆ tylko nadziejĘ, Że UrzĄd nie siĄdzie na laurach i w dalszym ciĄgu bĘdzie usprawniaŁ swĄ pracĘ, pamiĘtajĄc jednak o tych, na rzecz ktÓrych pracuje. Przypomina mi siĘtaka scenka - bodaj z Misia, gdy pani kelnerka mÓwi do goŚci: bo my siĘbijemy o ZŁotĄ PatelniĘ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:52 |