![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potrzebne czy nie? Czy potrzeba byŁo budowaĆ je aŻ na takĄ skale? czy wybrano dobry sposÓb finansowania tej inwestycji? czy jest to dobra lokalizacja?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie, nie cieszĘsiĘ: wymiana dowodu rejestracyjnego - dwie wizyty, wymiana dowodu osobistego - trzy wizyty, wymiana prawa jazdy - dwie wizyty. We wszystkich trzech przypadkach miaŁem wszystkie papiery, zdjĘcia, wnioski i dokumenty przy sobie. Np. UM wydaŁ mi zaŚwiadczenie o zameldowaniu (jedyny na dwa miesiĄce mÓj dokument ŚwiadczĄcy o zameldowaniu), a w nastĘpnym okienku (komunikacja) chciano mi go odebraĆ. Na moje stwierdzenie: ale mnie ten papier bĘdzie potrzebny do innych czynnoŚci urzĘdowych, usŁyszaŁem: proszĘsobie wyrobiĆ duplikat - ileŚ tam PLN. Po 10 minutowej pyskÓwce okazaŁo siĘ, Że jednak ksero wystarczy... Najprzyjemniej wyrabia siĘpaszporty, bo sĄ juŻ prawie niepotrzebne, by poruszaĆ siĘpo Europie.
Kosztowne ISO ISEM, a ludzie ludĹşmi. Zapewne wszelkie certyfikaty sĄ potrzebne i przydatne. Ale dopÓki nie zmieni siĘurzĘdnicze podejŚcie (nie mÓwiĘ, Że wszyscy urzĘdnicy tacy sĄ) do szarego petenta przy okienku, Żadne ISO czy ŚMISO nic nie dadzĄ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:10 |