![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
No to siĘwyjaŚniŁo ! Na tegorocznym zebraniu naszej wspÓlnoty mieszkaniowej przedstawiciel miasta zaskakujĄco gŁosowaŁ przeciw przekazaniu zeszŁorocznej nadwyŻki funduszu eksploatacyjnego na fundusz remontowy. Sam nic nie wiedziaŁ - takie dostaŁ polecenie. MZBM ma u nas przewagĘw gŁosowaniu i postawiŁ na swoim - odebraŁ nadpŁatĘz powrotem.
4.3 mln zŁotych :shock: znÓw popŁynie z budŻetu na dotacje, a nie na inwestycje i rozwÓj miasta. I jak tu siĘrozwijaĆ ? Ciekawe co pomoŻe rozdzielenie MZBM na czĘŚĆ wspÓlnotowĄ i komunalnĄ ? Ludzie nie pŁacĄ i we wspÓlnotach i w budynkach komunalnych. MoŻe po prostu chodzi o to, Że deficyt rozŁoŻy siĘna dwie mniejsze czĘŚci i bĘdzie mniej widoczny ? Tu wychodzĄ zalegŁoŚci miasta w budownictwie socjalnym. Nie ma gdzie eksmitowaĆ zalegajĄcych z opŁatami i trzeba dopŁacaĆ do utrzymywania MZBM. Optymizm Pana Prezydenta i fachowoŚĆ jego wypowiedzi wydaje mi siĘjuŻ kompletnie niepowaŻny i nie na miejscu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:52 |