![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widziałem ostatnio dosc duzo razy jezdzace quady na pogorii III - czy jaest mozliwosc wypozyczenia ich tam? Jak tak to dokladniej gdzie to sie znajduje? Chciałbym sprobowac:D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie życzę sobie quadów w strefie ciszy, mało tego - nie życzę sobie ich na terenie Pustyni Błędowskiej i na terenie użytków ekologoicznych i na terenie innych form ochrony przyrody. Uważam że jazda na tych pojazdach powinna zostać uregulowana - wytyczenie odpowiednich tras i odpowiednie zezwolenia + egzamin z zagadnień ochrony przyrody ( np. ustawa o ochronie przyrody). Niech władze coś z tym zrobią zanim będzie za późno - rozjeżdzona Pustynia Błędowska przykładem. Apeluję o zdecydowane interwencję w świetle prawa poprzez prokuraturę, policję przeciwko bezmyślnej dewastacji i zakłócania ciszy - do której każdy z nas ma prawo zwłaszcza w miejscach przyrodniczo chronionych.
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: nie, 10 paź 04 Skąd: Reden Nr użytkownika: 113 Płeć: Kobieta ![]() |
nie życzę sobie quadów w strefie ciszy, mało tego - nie życzę sobie ich na terenie Pustyni Błędowskiej i na terenie użytków ekologoicznych i na terenie innych form ochrony przyrody. Uważam że jazda na tych pojazdach powinna zostać uregulowana - wytyczenie odpowiednich tras i odpowiednie zezwolenia + egzamin z zagadnień ochrony przyrody ( np. ustawa o ochronie przyrody). Niech władze coś z tym zrobią zanim będzie za późno Oj tak, popieram! Teraz jeżdżą tymi złomami wszędzie, gdzie zapragną - u mnie rozjeździli już las, są bezkarni. Ale co gorsze - wiem, co robią w górach. Moi rodzice mają tam dom, więc bywam tam często. Otóż tacy 'turyści' jeżdżą sobie nie dość, że po cudzych łąkach, to jeszcze pchają się na szlaki turystyczne, nie patrząc, czy tam ktoś idzie akurat (już pomijam, że do lasu nie wolno wjeżdżać, co dopiero na szlak pieszy czy teren chroniony). Duża częśc tych terenów to parki narodowe, rezerwaty - ale co tam, ważne, że oni sobie pojeżdżą. Quady to istne nieszczęście, a raczej bezrozumni kretyni, którzy jeżdżą tam, gdzie nie wolno.. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:40 |