![]() |
![]() |
Guest_Anonymous_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Jestem ciekawy co do jednej sprawy - KZK GOP przeprowadza kontrole napelnien w busach (niezle - w wakacje
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
QUOTE(pozdrawiam) KZK gop prÓbowaŁ wprowadziĆ przynajmniej minimalne wymagania wiekowe autobusÓw na niektÓrych ze swoich lini. Wszystko skoĹczyŁo siĘna tym Że albo nikt nie przystĄpiŁ do przetargu albo zaoferowana oferty byŁy zbyt wysokie na moŻliwoŚci kzk gop. KZK GOP to ma tyle pieniĘdzy ile wpŁacĄ gminy. A te jak widaĆ do wiĘkszych wydatkÓw na komunikacjĘsiĘnie palĄ ![]() QUOTE(pozdrawiam) Do tego nikt w regionie nie inwestuje w tabor. Z tego co wiem to tylko pkm katowice i pkm gliwice planujĄ zakupy nowych autobusÓw w tym roku (max po 5 sztuk). PKM Katowice ogŁosiŁ juz przetarg na 7 autobusÓw - http://www.uzp.gov.pl/biulety/2004/137/137_9679.html CzyŻby Jelcz 125M ? QUOTE(pozdrawiam) A w pkm sosnowiec nie dzieje sie nic poza remontem 18 ikarusÓw. A w tym "nowym" ikarusie nie wymieniono nawet silnika i z tego co wiem to siĘciĄgle psuje. I nie otwierajĄ siĘdrugie drzwi :) Ale co to za remont bez wymiany silnika ? Chyba siĘPKM nie zastanowiŁ do koĹca nad zakresem prac. QUOTE(pozdrawiam) Ostatnio w zajezdni w Sosnowcu pojawiŁy siĘ3 uŻywane autobusy z Niemiec. A jakie to modele ??? ByĆ moŻe jest to dobry kierunek zmian ? Kilkulatki z zagranicy bĘdĄ chyba lepsze niŻ trupy Jelczy M11. I co waŻniejsze taĹsze od nowych autobusÓw. W ogÓle dziwiĘsiĘlokalnym przewoĹşnikom, Że kupujĄ na siŁĘautobusy niskopodŁogowe. Ja wiem, Że jest XXI wiek i coŚ siĘnam pasaŻerom naleŻy. Ale jak dotĄd w przetargach KZK takie wymogi siĘnie pojawiajĄ i jak pisze "Pozdrawiam" szybko siĘnie pojawiĄ. MoŻe lepiej postawiĆ na wiĘcej egzemplarzy Jelczy M120 nowych lub uŻywanych ??? Podobno jakoŚĆ siĘpoprawiŁa. JakiŚ czas temu MPK KrakÓw pozbywaŁo siĘM120 z pierwszych serii. TrzymaŁy siĘlepiej niŻ te sosnowieckie - pamiĘtam ze studiÓw. PKM Świerklaniec kupiŁ i jakoŚ jeĹşdzi nimi na liniach do Katowic. A PKM Sosnowiec przegapiŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |