![]() |
![]() |
Guest_Anonymous_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Jestem ciekawy co do jednej sprawy - KZK GOP przeprowadza kontrole napelnien w busach (niezle - w wakacje
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
No widze Że agonia komunikacji w naszym regionie trwa. KZK gop prÓbowaŁ wprowadziĆ przynajmniej minimalne wymagania wiekowe autobusÓw na niektÓrych ze swoich lini. Wszystko skoĹczyŁo siĘna tym Że albo nikt nie przystĄpiŁ do przetargu albo zaoferowana oferty byŁy zbyt wysokie na moŻliwoŚci kzk gop. Do tego nikt w regionie nie inwestuje w tabor. Z tego co wiem to tylko pkm katowice i pkm gliwice planujĄ zakupy nowych autobusÓw w tym roku (max po 5 sztuk). Reszta przewoĹşnikÓw sprowadza stary zŁom z caŁego kraju. A w pkm sosnowiec nie dzieje sie nic poza remontem 18 ikarusÓw. Do tego za takĄ cene spodziewaŁem siĘczegoŚ lepszego. A w tym "nowym" ikarusie nie wymieniono nawet silnika i z tego co wiem to siĘciĄgle psuje. Ostatnio w zajezdni w Sosnowcu pojawiŁy siĘ3 uŻywane autobusy z Niemiec. Jednak tylko sobie jeŻdzĄ po zajezni i niestety nie wiem jaki bĘdzie ich dalszy los.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:56 |