![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
Witam :)
Wy jestescie tutaj obcykani co i jak.. a mnie i wielu moich znajomych nurtuje pytanie.. czy cos w naszym miescie zacznie sie dziac jesli chodzi o infrastrukture sportowa:) glowneio chodzi o boiska szkolne.. i nie tylko Wzorem, przykladem mzoe byc Bedzin.. co chwile pwostaja nowe boiska przy szkolach ze sztuczna nawierzchnia.. teraz malo kto gra na betonowych przestarzalych boiskach... a My.. zamiast grac w swoim miescie to musimy sie wybierac do sasiadow zeby pograc na porzadnym boisku... juz chyba z4 albo 5 jest malych boisk.. a przy Sarmacji to juz wogole WYPASIK ze tak powiem wiec moje pytanie nie wiecie czy sa jakies plany budowy takich boisk? OMG przepraszam umiescilem temat w zlym dziale.. prosze Administratora o przeniesienie... Ten post edytował Ajax pon, 27 lis 2006 - 21:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A ja się pozwolę z wami nie zgodzić. moim zdaniem lokalizacja ta jest odpowiednia.
Tu chodzi o stadion lekkoatletyczny a nie piłkarski. Stadiony takie wcale nie cechują się dużą powierzchnią, a na pewno mniejszą niż wspomniane piłkarskie. Miejsca tam jest wystarczająco na to, a budowa trybun na stadionie lekkoatletycznym na 10tys osób jest po prostu wyrzuceniem kasy w błoto. Nie zapomnijmy też, że za tymi istniejącymi "trybunami" jest jeszcze sporo miejsca (bynajmniej było jak kiedyś tamtędy szedłem). Wystarczy niwelować ten wał na którym są trybuny i miejsca jest aż pod gimnazjum nr. 4. Tam spokojnie wystarczą trybuny na 2-3 tys. a i tak trybuny te będą świecić pustkami. Po pierwsze: Dąbrowa nie ma tradycji lekkoatletycznych (a może nie wiem o nich?) po drugie nie wiem czy istnieje w ogóle jakaś sekcja lekkoatletyczna MMKS czy innego klubu na terenie miasta. Po trzecie, poza imprezami miejskimi czy regionalnymi, na inne imprezy lekkoatletyczne bym nie liczył. Po czwarte zainteresowanie lekkoatletyką jest małe, co też przekłada się na frekwencje na takich zawodach. Stadion ten ma przede wszystkim służyć młodzieży, by było gdzie rzucać oszczepem czy biegać po normalnej 400m bieżni wykonanej z tartanu.. Poza tym, jakby się uprzeć taki obiekt może także służyć pod różnego typu imprezy takie jak koncerty.. na pewno bardziej się nadaje niż parking przed Halą/Nemo. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:39 |