![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
Witam :)
Wy jestescie tutaj obcykani co i jak.. a mnie i wielu moich znajomych nurtuje pytanie.. czy cos w naszym miescie zacznie sie dziac jesli chodzi o infrastrukture sportowa:) glowneio chodzi o boiska szkolne.. i nie tylko Wzorem, przykladem mzoe byc Bedzin.. co chwile pwostaja nowe boiska przy szkolach ze sztuczna nawierzchnia.. teraz malo kto gra na betonowych przestarzalych boiskach... a My.. zamiast grac w swoim miescie to musimy sie wybierac do sasiadow zeby pograc na porzadnym boisku... juz chyba z4 albo 5 jest malych boisk.. a przy Sarmacji to juz wogole WYPASIK ze tak powiem wiec moje pytanie nie wiecie czy sa jakies plany budowy takich boisk? OMG przepraszam umiescilem temat w zlym dziale.. prosze Administratora o przeniesienie... Ten post edytował Ajax pon, 27 lis 2006 - 21:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Chciałbym wiezyc w te wszystkie zapewnienia,ale puki co efektów żadnych nie widac. To wstyd ze w tak wielkim meście ludzie nie moga bezpiecznie (betonowe boiska) i bespłatnie uprawiac sport na wlasnym osiedlu. Wspaniałe rozwiazanie z trasami rowerowymi i boiskami do siatkówki plażowej,ale niestety nie mozemy zapomniec o reszcie osób,które chcą rekreacyjnie spedzac czas. Trzeba zajac sie boiskami nalezacymi do szkół, wtedy wszyscy beda mieli równy dostęp na kazdym osiedlu to tego dobra jakim jest sport. Przeciez wiadoma sprawa jest ze wszelkie problemy pojawiajace sie na osiedlach to efekt nie umiejetnego gospodarowania czasu przez młodziez, mysle ze te boiska moga byc dobrym rozwiazaniem. Pozdrawiam i czekam na jakies postepy, ze strony CSiR Są pieniądze zapisane w Wieloletnim Programie Inwestycyjnym na ten cel. Co prawda wystarczy ich na 3-4 boiska ale zawsze to coś. Kiedyś, jak już pisałem w tym wątku dąbrowskie władze przebąkiwały o kompleksowym programie poprawy infrastruktury przyszkolnych boisk (coś ala te termomodernizacje każdej ze szkół - przeprowadzane z dużym rozmachem). Póki co zostały te 3-4 obiekty do zrobienia, czy będzie coś więcej nie wiadomo. Szkoda, bo faktycznie te betonowe boiska są najgorszym rozwiązaniem z możliwych, ilość kontuzji którą nawet ja jako łebek odniosłem była ogromna. Takim wzorem powinien być Będzin. Mam nadzieję że w końcu nasze władze się obudzą i zaczną coś w tym względzie robić więcej. Trudno poszukiwać na terenie miasta zdolnych dzieciaków dla MMKS-u, jaky zmuszeni są grać na betonowych boiskach. Jestem przekonany że poziom sportowy młodych chłopaków na pewno by się podniósł a i liczba chętnych do gry w klubie byłaby większa, jeśli mieliby stworzone odpowiednie warunki do grania, choćby na sztucznej trawie a nie na betonie. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:24 |