![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 06 sty 08 Nr użytkownika: 1,017 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Każdy kto chce stać się posiadaczem prawa jazdy dokładnie wie jak trudno je zdobyć w DG, dlatego postanowiłem założyć ten temat . Bardzo przydatna okazała się strona zdamprawko.pl.
http://zdamprawko.pl tu znajdziesz wszystko o prawku w DG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Powiem tak - pomysł bardzo fajny, wykonanie niezłe, może za dużo jeszcze nie ma ale pewnie strona się będzie rozwijać i dobrze, bo każda okazja do podszkolenia umiejętności jazdy (choćby tylko w teorii) jest dobra.
Widzę tylko jeden problem: czy zawartość strony/porady są z kimkolwiek konsultowane? Autorka pisze, że jest młodym kierowcą a więc też może się czasem mylić... Ja mam np. wątpliwości choćby do opisu zjazdu do REAL'a. Po pierwsze - "rozbiegówka" nie jest po to, żeby się zatrzymywać ale właśnie aby rozpędzić auto i włączyć do ruchu nie powodując zatoru. Po drugie - pisze autor: "Najczęstszy błąd jest wtedy, gdy nie zatrzymamy samochodu przed zmianą strzałek oznaczających zmianę kierunku jazdy. W pewnym momencie zaczyna się pas zjazdowy do Real’a, a kończy wjazdowy na E 40. Jechanie dalej i wyjazd z tego pasa staje się złamaniem przepisów, bo jedziemy w przeciwnym kierunku niż nakazują strzałki.". Czy jest tak na 100%? Bo imho dopóki mam przerywaną linię po lewej to mogę do woli zmieniać pas. Idąc tokiem myślenia autorki w tej sytuacji wyjeżdzając z Lidla w ogóle nie mógłbym skręcić w lewo, bo przejeżdżam przez pas ze strzałką w prawo... ![]() Może i ja się czepiam (choć do większości porad na szczęście nie mam zastrzeżeń), może nie mam racji - tak czy inaczej warto bybyło jednak takie rady z kimś konsultować lub wskazywać konkretny fragment kodeksu drogowego. Ten post edytował vacu śro, 09 sty 2008 - 20:18 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 08 sty 08 Nr użytkownika: 1,023 Płeć: Kobieta ![]() |
Powiem tak - pomysł bardzo fajny, wykonanie niezłe, może za dużo jeszcze nie ma ale pewnie strona się będzie rozwijać i dobrze, bo każda okazja do podszkolenia umiejętności jazdy (choćby tylko w teorii) jest dobra. Widzę tylko jeden problem: czy zawartość strony/porady są z kimkolwiek konsultowane? Autor pisze, że jest młodym kierowcą a więc też może się czasem mylić... Ja mam np. wątpliwości choćby do opisu zjazdu do REAL'a. Po pierwsze - "rozbiegówka" nie jest po to, żeby się zatrzymywać ale właśnie aby rozpędzić auto i włączyć do ruchu nie powodując zatoru. Po drugie - pisze autor: "Najczęstszy błąd jest wtedy, gdy nie zatrzymamy samochodu przed zmianą strzałek oznaczających zmianę kierunku jazdy. W pewnym momencie zaczyna się pas zjazdowy do Real’a, a kończy wjazdowy na E 40. Jechanie dalej i wyjazd z tego pasa staje się złamaniem przepisów, bo jedziemy w przeciwnym kierunku niż nakazują strzałki.". Czy jest tak na 100%? Bo imho dopóki mam przerywaną linię po lewej to mogę do woli zmieniać pas. Idąc tokiemmyślenia autora w tej sytuacji wyjeżdzając z Lidla w ogóle nie mógłbym skręcić w lewo, bo przejeżdżam przez pas ze strzałką w prawo... ![]() Może i ja się czepiam (choć do większości porad na szczęście nie mam zastrzeżeń), może nie mam racji - tak czy inaczej warto bybyło jednak takie rady z kimś konsultować lub wskazywać konkretny fragment kodeksu drogowego. Witam, to znów ja i już wyjaśniam. Zdamprawko.pl to strona profesjonalna pod każdym względem (w przyszłości jeszcze tylko zdjęcia wymagają poprawki), moim zdaniem. Każda treść dotycząca jazdy samochodem i egzaminu jest konsultowana z instruktorami, którzy znają miasto, ten komentarz o którym wspominasz napisał jeden z instruktorów, z którymi współpracuję. Nie śmiałabym robić strony o prawo jazdy będąc młodym kierowcą i tylko liczyć na swoja wiedzę. Jestem psychologiem, dlatego głównie zajmuję sie podejściem do egzaminu, strategią, stresem. Tym, czym niestety przy okazji egzaminu kursanci i instruktorzy mało się zajmują. Młody kierowca to nawet pewien atut. Sama zdając prawo jazdy teraz wiem jak wyglądają realia od środka i łatwiej mi przewidzieć czego potrzebują kursanci, bo sama nim byłam. To że jestem kobietą również uważam za atut. Pozwoliło mi to napisać tę stronę prostym językiem i opisowym, by kobiety nie musiały rozszyfrowywać skrótów myślowych, dlatego unikam formalnych słów czy powoływania się na kodeksy. Ufam praktycznej i profesjonalnej wiedzy instruktorów. Zawsze może zdarzyć się jakiś błąd, dlatego za informacje zwrotne dziękuję, a wspomnianą wątpliwość jeszcze raz skonsultuję. Proszę mieć również świadomośc, ze strona się rozwija, dlatego nie ma jeszcze kompletnej ilości tekstów, chociażby w dziale stres, ale główne skrzyżowania prawie w komplecie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:16 |