![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 06 sty 08 Nr użytkownika: 1,017 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Każdy kto chce stać się posiadaczem prawa jazdy dokładnie wie jak trudno je zdobyć w DG, dlatego postanowiłem założyć ten temat . Bardzo przydatna okazała się strona zdamprawko.pl.
http://zdamprawko.pl tu znajdziesz wszystko o prawku w DG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Stronka fajna. Napewno wielu zdającym pomoże. Ale...
Strona mogłaby tez poświęcić trochę miejsca na to, co po egzaminie czyli doskonalenie umiejętności. I nie tylko tych co dopiero dostali prawko ale tez tych co juz "pozjadali wszystkie rozumy". Niedawno uczestniczyłem w kursie doskonalenia jazdy i musze sie przyznać, że nie myslałem nawet, iż tak niewiele potrafie, mimo 10-letniego stażu za kólkiem. Ale nie o to mi chodzi. Mianowicie, po pierwsze aby znalezienie szkoły, która takowe kursy organizuje zajęło kilka miesięcy. Po drugie nastwienie społeczne do takich kursów. Oj wielu było, którzy się śmiali. -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 08 sty 08 Nr użytkownika: 1,023 Płeć: Kobieta ![]() |
Stronka fajna. Napewno wielu zdającym pomoże. Ale... Strona mogłaby tez poświęcić trochę miejsca na to, co po egzaminie czyli doskonalenie umiejętności. I nie tylko tych co dopiero dostali prawko ale tez tych co juz "pozjadali wszystkie rozumy". Niedawno uczestniczyłem w kursie doskonalenia jazdy i musze sie przyznać, że nie myslałem nawet, iż tak niewiele potrafie, mimo 10-letniego stażu za kólkiem. Ale nie o to mi chodzi. Mianowicie, po pierwsze aby znalezienie szkoły, która takowe kursy organizuje zajęło kilka miesięcy. Po drugie nastwienie społeczne do takich kursów. Oj wielu było, którzy się śmiali. Dzięki, wezmę to pod uwagę i moze jakis nowy dział stworze. Jestem młodym kierowcą i z wielka pokorą podchodzę do swoich umiejętności i rzeczywiście warto je doskonalić. Łatwo przecież stracić życie za kółkiem. A jak efekty takiego szkolenia?Fajnie wyglada choc malo tam jeszcze informacji. Jednak gdy ktos zeby zdac, potrzebuje wczesniej przejechac przez te skrzyzowania sto razy i jeszcze ogladac je w necie, to lepiej zeby dal sobie spokoj i nas uchronil przed soba Kilka słów odpowiedzi ... wydaje mi się że takie przygotowanie do egzaminu i praktyczne i właśnie oglądanie miejsc trudnych w necie ( również nauka radzenia sobie ze stresem) nie wynika z kiepskich umiejętności zdających. Choć wiadomo cudów nie ma co wymagać. Zmieniły sie realia zdawania egzaminu. Oblewa sie na prawdę za niewielkie usterki, np pominięcie kierunkowskazu, przy manewrze np koperty i jeszcze jakaś niewielka rzecz przy tym samym i czekamy 2 miesiące, tracimy 80 zł + jazdy dodatkowe czyli średnio ok 3-5 = ok 150 zł. Jest ciężko. Kiedyś było łatwiej, a przecież nie ma powodów by sądzić ze teraz mamy mniejsze zdolności niż mieli ludzie wczesnej, wprost przeciwnie, bo przecież doba komputerów symulatorów robi swoje.Jeszcze jedno na koniec, dla humoru. Na zdamprawko, jest jedno fantastyczne zdjęcie. Pokazujące jak pewnie doświadczeni kierowcy zrobili sobie parking na skrzyżowaniu, myślę że żaden kursant by tak nie zrobił nigdy bo uczony jest zwracać uwagę nawet na bzyknięcie muchy na przedniej szybie, niestety, a czasem na szczęście. Zaciekawionym link do zdjęcia wysyłam: http://www.zdamprawko.pl/Skrzyzowanie_real.html Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Jest ciężko. Kiedyś było łatwiej Nie wiem co się kryje pod tym "kiedyś" ale ja mam wrażenie, że 5-10 lat temu było trudniej. Ja np. zdawałem cały plac (teraz chyba żaden egzaminator nie każe parkować między samochodami z odstępem po 15cm z każdej strony), poza tym w tamtych czasach kwitło łapówkarstwo, teraz mam wrażenie że to trochę ukrócili. Co nie znaczy, że łatwo jest zdać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:06 |