![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pojawiło się takie info:
CYTAT Rank Progress zainwestuje 76 mln zł w Dąbrowie wnp.pl (Łukasz Stępniak) 21.12.2007 11:10 W Dąbrowie Górniczej powstanie centrum handlowe, którego inwestorem będzie legnicka spółka Rank Progress Obecnie firma finalizuje wszystkie procedury związane z uzyskaniem pozwolenia na budowę tego obiektu. Centrum handlowe będzie miało powierzchnię 12 tys. mkw. Planowany koszt inwestycji to ok. 76 mln zł. Obiekt prawdopodobnie zostanie ukończony i oddany do użytku w 2010 roku. Firma inwestycyjno - deweloperska Rank Progress SA specjalizuje się w projektowaniu i budowie galerii handlowych w miastach liczących ok. 100 tys. mieszkańców. Obecnie przygotowuje się do wejścia na GPW w Warszawie. Debiut jest planowany w I półroczu 2008 roku W ciągu najbliższych czterech lat Rank Progress SA zamierza zainwestować blisko 2,5 mld złotych w budowę kolejnych obiektów handlowych oraz mieszkaniowo-usługowych na terenie całej Polski. (Łukasz Stępniak) Ciekawe gdzie taka inwestycja ![]() Myślę że warto założyć nowy wątek i później zmienić nazwę na odpowiednią :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Co do obaw że dwa Reale w Dąbrowie nie mają miejsca bytu to nie był bym do końca taki tego pewien. "Stary" Real ma inny charakter niż ten w Pogorii. Pogoria będzie galerią (nie lubię tego określenia) handlową do której ludzie przychodzą głównie dla sklepów "pasażowych" ewentualnie do kina, a hipermarket jest - jakby to można ująć - przy okazji. Podobnie ma się sprawa w Plejadzie w Sosnowcu. Tam się jeździ głównie dla sklepów znajdujących się na pasażu. Natomiast "stary" real to typowy market gdzie jedzie się po to by uzupełnić domowe zapasy. Poza tym ilość osób które ostatnio odwiedzają hipermarkety jest na tyle duża, że skutecznie odstraszaja część osób. Ja jestem tego dobitnym przykładem. Od jakiegoś roku w wielko powierzchniowym markecie bywam naprawdę baaaaaardzo rzadko. Staram się nie robić tam zakupów ponieważ zazwyczaj połowę mojego pobytu tam zabiera mi przedzieranie się pomiędzy tabunami ludzi i stanie w kolejce do kasy. Poprostu szkoda mi tracić tyle czasu. Wierzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Wydaje mi się również że w moimencie gdy będą dwa lub trzy markety to ilość osób przypadająca na jeden może nieznacznie ulec obniżeniu co wpłynęłoby np na mnie by spróbować znów robić tam zakupy. Takie moje zdanie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:37 |