![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
no i mecz z mielcem się zbliża
![]() ojojojoj "stał" mi sie napisało, dałoby się zmienić? Ten post edytował filip13 sob, 22 gru 2007 - 19:16 -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ze strony hali, uff
CYTAT 28.12.2007krótkie rozmowy po popołudniowym treningu zespoły MKS DG
Admin Art Kto tak naprawdę jest kontuzjowany w zespole ? Trener Wiesław Popik Ewa Cabajewska na ostatnim meczu doznała kontuzji, nie wiem czy gdzieś nogę źle postawiła, czy się uderzyła w to kolano, coś jej tam przeskoczyło w tym kolanie. Dotrzymała do końca meczu ale potem się okazało że jest coraz gorzej i niestety musiała wczoraj jechać do Warszawy na konsultacje i rokowania są takie że trzeba będzie zrobić ratroskopie tego kolana zrobić. Admin Art Zatem mamy jutro na mecz rozgrywającą ? Wczoraj napisałem że Ewa Matyjaszek także jest kontuzjowana i czeka na wyniki rezonansu. Trener Wiesław Popik Nic się tutaj nie zmieniło, rezonans wyszedł że tam jest łękotka lekko uszkodzona ale nie przeszkadzająca na tyle aby nie mogła spróbować grać. Admin Art Czyli Ewa Matyjaszek jutro zagra ? Trener Wiesław Popik Tak. Musi, nie mamy innego wyjścia. Admin Art Super ! Czyli jak mamy rozgrywającą na jutro, zatem jak Pan ocenia nadchodzący mecz ? Trener Wiesław Popik To będzie mecz z przeciwnikiem w naszym zasięgu. Na pewno wyjdziemy i będziemy walczyć, chcemy w tym meczu powalczyć i dużo ugrać a czy mamy szansę ? To jest sport ? każdy ma szansę. Chodzi o to aby z naszym bezpośrednim przeciwnikiem nie oddać meczu bez walki, fajnie że Ewa Matyjaszek zdecydowała się zagrać ten mecz bo inaczej musielibyśmy kombinować i było by niedobrze. Jej kontuzja pojawiła się niewiadomo skąd. W meczu z Poznaniem weszła na jedną, dwie akcje i nic na meczu ani na treningach wcześniejszych nie zgłaszała. Nie wiadomo skąd na poniedziałkowym treningu coś jej się stało z kolanem, mógł być to uraz wcześniejszy ale nic nie zgłaszała. Z Ewą Cabajewską jest inna sytuacja bo trenowała cały tydzień jako rozgrywająca sama, to jej kolano jest osłabione bo już kiedyś miała operację no i stało się... Admin Art Chcę Pan coś przekazać jeszcze kibicom ? Trener Wiesław Popik Ja bym prosił aby była taka sama atmosfera jak w meczu z Bielskiem. Z Bielskiem mecz nam nie wyszedł i za to ich przepraszamy, graliśmy na wyjeździe, graliśmy z głównym kandydatem do Mistrza Polski ale to co kibice zrobili to było coś wspaniałego i mam nadzieję że jak tak dalej będą nam kibicować to postaramy się naszą dobrą grą za ten doping im odpłacić. Mówiłem o meczu z Bielskiem ale tutaj w naszej hali na meczu z Gedanią także była fantastyczna atmosfera i liczę że jutro będzie podobnie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~ Admin Art. Ewo co się dowiedziałaś na konsultacjach w Warszawie na których byłaś wczoraj i dzisiaj ? Ewa Cabajewska Lekarze stwierdzili że muszę mieć zabieg artroskopi / nie mam pojęcia jak się to pisze / Powiedzieli że jest konieczny ten zabieg, który wyłączy mnie najprawdopodobniej na 4-6 tygodni z treningów. Wstępny termin zabiegu jest na 2.01.2008. Admin Art. Czy wiesz kiedy ta kontuzja Ci się przytrafiła ? Ewa Cabajewska To są sprawy między innymi zwyrodnieniowe. Tym razem nie miałam konkretnego urazu, takiego abym poczuła że coś mi się stało w danej chwili. Po prostu przeskoczyło mi kolano przed samym meczem w Bielsku dwa razy z takim małym bólem. Zagrałam normalnie mecz a potem w hotelu też kilka razy coś mi w tym kolanie przeskoczyło i za każdym takim przeskoczeniem widoczna była mała opuchlizna. Później jeszcze pojechałyśmy do Marzenki Wilczyńskiej i w tedy też mi coś przeskakiwało i to nie było już przyjemne, no a potem święta miałam już z głowy przez ten ból. Admin Art. Jak oceniasz doping na meczu w Bielsku ? Ewa Cabajewska Doping był fantastyczny to chyba każdy wie kto był i myślę że nasi kibice byli głośniejsi niż kibice z Bielska. Byli chyba dosyć sporą ekipą, rozwiesili wielki baner "Dąbrowa Górnicza". Dziękujemy im za to, mam nadzieję że dziewczyny teraz zrewanżują się dobrą postawą i grą na jutrzejszym meczu. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Admin Art. Wiesz już na pewno że zagrasz jutro w meczu ? Ewa Matyjaszek Tak zagram. Admin Art. To czy zagrasz było uzależnione od wyniku rezonansu, powiesz nam co mówią te wyniki ? Ewa Matyjaszek Lekarz podejrzewał że mam uszkodzenie łękotki bocznej a okazało się że jest uszkodzona łękotka środkowa. Po tej diagnozie moja decyzja jest taka że zagram, nie mogę poddać się teraz zabiegowi i grozi to tym że może dojść do zerwania tej łękotki. Równie dobrze mogę ją teraz zerwać stojąc tutaj, siedząc ? wstając z krzesła, w każdej chwili. Admin Art. Czy wiesz kiedy i gdzie przytrafiła Ci się ta kontuzja ? Ewa Matyjaszek To nie jest kontuzja urazowa, ale teraz nie jestem w stanie nawet odpowiedzieć czy wynika to z przeciążenia, na to powinien odpowiedzieć lekarz. Na szczęście jest to tylko łękotka środkowa ale gdyby to była ta boczna jak podejrzewał lekarz i ona by się zerwała to jest potem pół roku rehabilitacji konieczne a z łękotką środkową w zupełności wystarczy zabieg. Admin Art. Mam nadzieję że nie pomieszam tych skomplikowanych terminów medycznych ale proszę powiedz czy chcesz coś przekazać kibicom przed jutrzejszym meczem Ewa Matyjaszek Hej chłopaki ! Doping na pewno nam jutro pomorze. Jesteśmy w tak nietypowej sytuacji, jestem dwa tygodnie bez treningu, dzisiaj pierwszy raz trenowałam ? miałam kategoryczny zakaz trenowania z powodu tej łękotki tak więc doping jest bardzo mile widziany. Admin Art adminhali@go2.pl gg: 2557524 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:55 |