![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Yo
![]() ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 27 wrz 2007 - 14:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Widac, ze zatrzymales sie w czasach komunizmu i wszystko do nich porownujesz. Tak dla Twojej wiadomosci to mamy rok 2004 (XXI wiek i komunizmu juz nie ma w Polsce od 14 lat).
Mam bardzo dobra swiadomosc regionalna, ale to wcale nie znaczy, ze mam traktowac inne miasta jako gorsze (tak jak ty traktujesz Katowice). A czy my jestesmy pod zaborami? Czemu nazwa Slaska Hala sportowa miala by byc upokarzajaca? Jak juz ktos wczesniej napisal, wlasciciel ma prawo sobie wybrac nazwe taka jaka chce. Hala znajduje sie w dabrowie. Ludzie ja odwiedzajacy zostawiaja pieniadze w Dabrowie (Zaglebiu), pracuja tam ludzie z Dabrowy, gdy jest transmisja w TV mowa jest o hali w Dabrowie. Czy myslisz, ze gdyby sie nazywala Slaska, to wszystko by sie zmienilo? Widze, ze ogarniety jestes wielka mania spiskowa. Jakos nie zauwazylem zeby Zaglebie zniknelo z mapy polski w czasach komunizmu. Chodzilem do szkoly w czasach komunizmu i nikt nie probowal mi wmawiac ze mieszkam w Katowiach czy na Slasku. Co najwyzej w wojewodztwie Katowickim. A to co innego. Jak ci ta huta przeszkadza, to pomysl co by teraz bylo w Dabrowie gdyby nie ona. Poupadaly wszystkie kopalnie, duzo innych firm takze. Gdzie pracowaliby mieszkancy? Jesli dla ciebie 50% bezorbocie to jest czyms wspanialym to wspolczuje. Bezrobotni mieszkancy mogliby sobie w spokoju chodzic po losienskiej gorze i lesie. Do tego zawsze beda mogli sie zywic borowkami i grzybami. Istny raj na ziemi. Tylko sprobuj to powiedziec innym mieszkancom. Dalej potwierdzam moja teze ze przytoczone przeze mnie fragmenty zawieraja slady nacjonalizmu. Jak juz wspomnialem kazdy z nas jest w jakims stopniu nacjonalista. Dodatkowo przytoczyles ladna definicje nacjonalizmu, ktora zawiera wspomnienie o egoizmie narodowym, czyli czyms co cechuje wlasnie Ciebie. Tak wiec drogi "kolego" podpadasz pod ta definicje idealnie, czy sobie z tego zdajesz sprawe czy nie (lub inaczej: czy chcesz to przyjac do wiadomosci, czy nie). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |