![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Yo
![]() ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 27 wrz 2007 - 14:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
WiĘkszoŚĆ zmian nazw jest niepraktyczne - wprowadza zamieszanie,nie ma siĘco cieszyĆ Że nazwa Katowice zniknie z mapy ZagŁebia - to przypadek i gdyby huta nazywaŁa siĘimieniem ZagŁĘbia teŻ byŁa by ta nazwa zmieniona.Pozatym to dla mnie trochĘŚmieszne Żeby zgrzytaĆ zĘbami bo huta siĘnazywa jak miasto naszych nielubianych sĄsiadÓw. CaŁa Warszawa po wschodniej stronie WisŁy to Praga, w Krakowie jest kino KijÓw.
Fakt - to absurd Huta Katowice na ZagŁĘbiu , ale absurd historyczny a dla mnie to co staŁe i nie zmienia siĘod lat ma wartoŚĆ i tyle. SwiadomoŚĆ istnienia regionu nie moŻe byĆ zachwiana tym Że huta jest Katowice a nie ZagŁebie, to chyba coŚ gŁebszego. MoŻe powinnismy naciskaĆ Żeby wiĘcej ulic miaŁo nazwy sŁawnych ZagŁĘbiakÓw, wtedy nazwa katowice na ZagŁĘbiu byŁa by ciekawĄ egzotykĄ.nie mÓwiĄc juŻ o tym w jaki raŻĄcy sposÓb wypieramy nasz polski jĘzyk pseudoangielskimi nazwami, ale o tym jakoŚ cisza . JakoŚ nie sŁyszaŁem Olo zebyŚ chodziŁ z petycjĄ o zmianĘnazwy huty Katowice na ZagŁĘbie - tak wiĘc trochĘdystansu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:52 |