![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Yo
![]() ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 27 wrz 2007 - 14:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do nazwy Huta Katowice zawsze mnie ona denerwowaŁa, wprowadza niepotrzebny zamĘt i wielu ludzi jest w bŁĘdzie, bo myŚlĄ ze HK leŻy w Katowicach jak to wynika z nazwy. A co maja Katowice do Huty Katowice to nie wiem?? Chyba tyle ze leŻĄ w jednym wojewÓdztwie.
Przez te ponad 20 lat HK promowaŁa na caŁym Świecie miasto Katowice zupeŁnie za darmo. Uwazam ze jeŚli Huta miaŁa nosiĆ imie jakiegoŚ miasta to powinna nazywaĆ sie Huta DĄbrowa lub Huta ZagŁĘbie i tyle. Nie wiem kto byŁ odpowiedzialny za takĄ nazwe dla Huty i komu strzeliŁo to do gŁowy. To tak jakby nadaĆ imie Stoczni GdaĹskiej leŻacej w GdaĹsku- Stocznia Gdynia. Jak dla mnie bezsens. Przez jakiŚ czas Huta Katowice byŁa HutĄ Centrum. Obecna nazwa ISPAT Polska Stal OdziaŁ DĄbrowa GÓrnicza rÓwniez mi nie podchodzi. Oby za czĘsto tych nazw nie zmieniali. Fajnie by byŁo jakby w DG zbudowali jakis biurowiec z caŁĄ siedzibĄ ISPAT 8) 8) 8) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:53 |