![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Ze zrodel zblizonych do (samo)rzadawych
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ostatnio poczytaŁem sobie bip i mam trochĘnowych informacji.
Ekran akustyczny ma byĆ ukoĹczony dopiero w 2005. Wiadukt w zĄbkowicach ma byĆ czynny jeszcze przed zimĄ ale jego finalne oddanie planuje siĘtakŻe na 2005. W 2005 majĄ rÓwnieŻ oddaĆ drogĘpiekŁo - antoniÓw. Co do ukŁadu komunikacyjnego to tale wyrzuciŁ stary projekt a nowy zakŁada praktycznie to samo i jest jeszcze droŻszy. Tale obiecaŁ Że obroni drzewka itp a tu eksperci w projekcie stwierdzili Że trzeba wprowadziĆ jeszcze wiĘksze zmiany niŻ wczeŚniej. Tale chciaŁ Żeby do parku daŁo siĘdojechaĆ tylko ulicĄ dojazdowĄ i nowĄ ulicĄ miĘdzy blokami na koŚciuszki. A w nowym projekcie prÓcz tych dojazdÓw jest jeszcze caŁkiem nowy tunel pod ulicĄ Alei RÓŻ obok obecnego tunelu dla pieszych --- czyli bardzo niepopularna wersja oprotestowana przez tamtejszych mieszkaĹcÓw ( wedŁug projektu nie moŻna przebudowaĆ tunelu dla pieszych tylko muszĄ istnieĆ dwa dla samochodÓw i pieszych). A do tego jeszcze jeden dojazd biegnĄcy przekopem w okolicach byŁego um. Projekt zakŁada przebudowĘwiĘkszoŚci skrzyŻowaĹ w centrum miasta, kŁadki nad ulicami, budowĘmaŁych rond i rozbudwĘparkingÓw przed blokami na koŚciuszki. PS wiĘc chyba troche poczekamy na realizacje bo nie jest ona tania ani popularna wŚrÓd elektoratu tala. Niby inwestycja ma byĆ ukoĹczona w tym roku ale ja osobiŚcie w to nie wierze. Do tego do 2006 roku ma byĆ realizowany projekt przebudowy ukŁadu komunikacyjnego w dzielnicy stasic do autoterminala Podobno w tym roku ma byĆ wymieniona kanalizacja w czĘŚci ulicy KrÓlowej Jadwigi. Do tego remontem byŁego um i adaptacje na bibliotekĘma realizowaĆ jakieŚ talowe stowarzyszenie --- niech zgadnĘjakie bĘdĄ efekty. JeŚli chodzi o inwestycje prywatne to poza rozbudowĄ huty szkŁa w Strzemieszyczach i budowĄ nowych stacji benzynowych nie ma Żadnego zainteresowania naszym miastem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:12 |