![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Osoby które zaglądają na form sosnowieckie już wiedzą, że trwa dyskusja i zapisy do stowarzyszenia, które najogólniej rzecz biorąc obejmie swoim zasięgiem Zagłębie Dąbrowskie, a jego celem będzie obrona tożsamości kulturowej Zagłębia poprzez wsparcie i ochronę wszystkich rzeczy niematerialnych i materialnych które się z Zagłębiem wiążą. Nie tylko kultura ale też sprawy gospodarcze i społeczne będą istotą działalności tego stowarzyszenia. Chodzi o osoby nie uwikłane w układy polityczne i osoby, które chcą aby miasto i region/ subregion, w którym mieszkają zmieniał się na lepsze.
http://www.forum-sosnowiec.pl/viewtopic.php?p=4815#4815 Aby stowarzyszenie sprawnie działało będzie mieć odziały (np. oddział DG) i sekcje tematyczne ( np. sekcja ekologia/turystyka) Zapraszam do zgłaszania swojego akcesu tutaj w tym wątku. Ten post edytował kwintosz śro, 12 mar 2008 - 13:47 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 24 paź 07 Nr użytkownika: 856 Płeć: Mężczyzna GG: 8414422 ![]() |
@Arbas
Wydaje mi sie, ze jestes w wielkim bledzie. Nic nie jest przesadzone i nic nie bylo mowione w tej kwestii. Mam nadzieje, ze nikt teraz nie mysli o tym, kto bedzie szefem organizacji. Wazniejsze jest stworzenie pomyslow i inicjatyw i ich realizacja. Ja staram sie tylko bardzo, aby stowarzyszenie doszlo do skutku, natomiast wybor przewodniczacego nalezy do wszystkich. Teraz nie pora na te tamaty, nie ma co prowadzic kampanii. Przeciez tu chodzi o cos zupelnie innego, chcemy razem cos zrobic. To, ze spotkanie jest w Czeladzi to nic nie znaczy. Ciesze sie, ze nasze miasto moze byc gospodarzem, ale to nie jest zadna karta przetargowa. Ja chce tylko cos pozytecznego zrobic, a ze mam mozliwosci to proponuje. Chociaz nie wiem, czy nie lepiej wytypowac np. Krawca z Forum Sosnowca. Przypominam, ze to nawet nie jest temat na 11 listopada. Bo wtedy powolamy jedynie stowarzyszeni lokalne. Dopiero po miesiacu kiedy wszystkie formalnosci zostana spelnione zostanie powolane stowarzyszenie calego zaglebia. Wtedy juz sie bedziemy wszyscy znali i wybor szefa calej organizacji bedzie prostszy i odpowiedzialny. to nie jest tak, ze 11 wybieramy przewodniczacego Forum dla Zaglebia Dabrowskiego - z tym sie nie ma co spieszyc i faktycznie warto sie najpierw poznac. P.S. Sorki, ze nie wszystko zostalo dokladnie wyjasnione wczesniej i mieliscie takie przypuszczenia. Nie jest tak, ze ja napisalem statut i zaproponowalem strukture zeby zostac przewodniczacym. Mi na serio zalezy, aby taka organizacja powstala i nawet jako szeregowy czlonek bedzie czul zaszczyt uczestniczenia w tym projekcie. Ten post edytował SzalanskiP czw, 08 lis 2007 - 23:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:48 |