![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Osoby które zaglądają na form sosnowieckie już wiedzą, że trwa dyskusja i zapisy do stowarzyszenia, które najogólniej rzecz biorąc obejmie swoim zasięgiem Zagłębie Dąbrowskie, a jego celem będzie obrona tożsamości kulturowej Zagłębia poprzez wsparcie i ochronę wszystkich rzeczy niematerialnych i materialnych które się z Zagłębiem wiążą. Nie tylko kultura ale też sprawy gospodarcze i społeczne będą istotą działalności tego stowarzyszenia. Chodzi o osoby nie uwikłane w układy polityczne i osoby, które chcą aby miasto i region/ subregion, w którym mieszkają zmieniał się na lepsze.
http://www.forum-sosnowiec.pl/viewtopic.php?p=4815#4815 Aby stowarzyszenie sprawnie działało będzie mieć odziały (np. oddział DG) i sekcje tematyczne ( np. sekcja ekologia/turystyka) Zapraszam do zgłaszania swojego akcesu tutaj w tym wątku. Ten post edytował kwintosz śro, 12 mar 2008 - 13:47 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nasz problem w Dąbrowie polega na tym że się nie znamy...to tak na marginesie ale baardzo istotne
w dodatku kwestia 3 reprezentantów z każdego miasta jest trochę kontrowersyjnya bo można pominąć w ten sposób wiele zaangażowanych w sprawy Zagłebia osób. No bo jaką szansę "wyjścia z pomysłem" będą miały osoby z poza reprezentacji trójek? A może "osoba numer 7" z Sosnowca będzi świetnie współpracować z 'osobą numer 4 z DG" Będą mieli okazję coś zrobić pozytywnego jeśli nei spotkają się bezpośrednio podczas zebrania reprezentantów? dlaczego tak sztywne podziały na miasta, chyba za bardzo jest to akcentowane. Generalnie jestem pozytywnie nastawiony do całej sprawy ale wciąż i wciąż się zastanawiam -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:51 |