![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy słyszeliscie jak maja być zagospodarowane budynki po Urzędzie Miasta?
Ja słyszałem ze ten na górze 3-go Maja 42 mają wyburzyć niedługo ponieważ grozi zawaleniem. A co z budynkami po Sadzie i Um na 3-go Maja, noi i co z tym na Kosciuszki ? Miała tam być Politechnika, ale Talek postaniowił zrobić tam bibloteke co stało sie głównym punktem konfliktu w sprawie dalszej działalnosci poitechniki w DG. Talek wywalił Polibude a gdy mu sie to udało to zupełnie zapomniał o biblotece (jak sie okazało było to tylko pretekstem) i budynek od 7 mięsiecy stoi pusty., Ciekawe czemu teraz te organizacje typu: Kupcy Targowi, SIS ,Kobiety po 40-tce i inne nie piszą listów do Talkowskiego w sprawie biblioteki, a wtedy pisali jak im Talus kazał.. Ten post edytował kwintosz pią, 13 paź 2006 - 23:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ale ja czegoś nie rozumiem. Jeśli chodzi o samą działkę, to skąd taka cena?? Czy ziemi tam jest aż tak dużo a cena jej jest aż tak wielka?? Logicznym by było aby opchnąć to jak najtaniej się da ale tak by zarobiło miasto,bo przecież wiadomym by było że nowy inwestor poniósł by na samym początku niemałe koszty wyburzania budynku.
Z tego co pamiętam, za czasów chyba jeszcze Talkowskiego był pomysł by budynek ten przystosować do użytku tak aby powstały tam mieszkania, socjalne czy nie nie ważne, zresztą nie pamiętam ale chodziło na pewno o mieszkania. Prezydent Talkowski chyba nie chciał się tego budynku pozbywać. Niestety koszty tego przedsięwzięcia byłyby tak ogromne, że z tego pomysłu się wycofano. Jednocześnie nie zaczęto myśleć co z tym fantem zrobić, stąd budynek tyle lat niszczał. Był już jeden przetarg na ten budynek ale coś poszło nie tak, nie pamiętam czy nie znalazł się chętny czy były jakieś błędy formalne, trzeba by poszukać. Dlatego też obawiam się czy znajdą się chętni na to "cudo". Nie jestem budowlańcem czy tam architektem ale na moje oko to jest niezła ruina.. tyle tylko że koszty postawienia tam nowego budynku też mogą być nie małe. Na pewno podniesie je koszt wyburzenia obecnego oraz sama budowa, zauważcie że ten budynek ma specyficzną budowę ze względu na teren na jakim się znajduje (niezły spad). -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:47 |