![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam.
Ostatnio paru znajomych, wiedzac,ze siedze na forum pyta mi sie, czy daloby sie zdzialac cos z lodowiskiem w naszym miescie. Osobiscie jestem za. Naprawde bardzo duzo ludzi w okresie zimowym chcialoby pojezdzic na lyzwach, a ze w naszym miescie nie oferuje nikt takiej rozrywki, zmuszeni sa jezdzic do sasiedniego sosnawca badz do katowic.. Sam bym z checia sie przeszedl na lyzwy (choc wieki nie jezdzilem). Nie uwazacie,ze to bylby dobry pomysl ? Przynajmniej na zimowe miesiace ? Ten post edytował kwintosz czw, 18 paź 2007 - 22:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odświeżamy temat, bo zima się zbliża,
z zapisu chat-u z PPP QUOTE Czy w dalszym ciagu podtrzymuje Pan słowo, że przed PKZ w zimie pojawi się lodowisko(o ile pogoda pozwoli)? Tak - bedzie lodowisko w tym sezonie przed PKZ. Zadbajcie o lyzwy Pożyjemy - zobaczymy, że tak się wyrażę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Jako, ze stary już jestem to pamiętam takie lodowisko zrobione przy szkole podst nr 18. Zresztą co roku robiliśmy lodowisko, ale tej zimy, roku nie pamiętam, było najpiękniejsze. Usypaliśmy z piasku bandy, polaliśmy je wodą by zamarzły. Kolejnego dnia zgarneliśmy śnieg i laliśmy na plac wodę przez kilka dni. Wartstwa lodu miała ok 10 cm. Raz w tygodniu była dolewana woda. Nad lodowiskiem rozwieszono kolorowe lampki, z głośników grała muzyka a mamy z komitetu rodzicielskiego częstowały przy wejściu do szkoły gorącą herbatą. Nasze lodowisko wygrało konkurs wojewódzki. W kolejnych latach latach lodowisko było na boisku do ręcznej. No tak, ale wtedy to były zimy, nie to co teraz.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:14 |