![]() |
![]() |
Guest_Anonymous_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Jestem ciekawy co do jednej sprawy - KZK GOP przeprowadza kontrole napelnien w busach (niezle - w wakacje
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Sorki za pomyŁkĘ--- pisaŁem Że 803 i 806 jest w pakiecie bĘdziĹskim. A okazaŁo siĘŻe te linie zostaŁy wŁĄczone do pakietu dg chociaŻ zawsze obsŁugiwaŁ je bĘdzin. przetarg na ten pakiet juz byŁ i skoĹczyŁ siĘwygranĄ pkm s-c
A co do ciekawostek to widziaŁem w zeszŁym tygodniu na lini 806 do bŁĘdowa autobus przegubowy - nie ma jak to woziĆ powietrze w busach po wsi. Widze Że agonia taboru pkm trwa i jest coraz bardziej Śmieszna. W zeszŁym tygodniu jechaŁem 40 tkĄ. Na lini byŁa wiekowy jelcz m11. Szybko padŁo zawieszenie i atobus masakrycznie siĘprzechyliŁ na jednĄ strone. Ale kierowca nie daŁ za wygranĄ jechaŁ dalej aŻ poszedŁ dym z pod opon ktÓre tarŁy o nadkola. W krÓtkim czasie podjechaŁ autobus rezerwowy --- tez wiekowy jelcz m11. PrzesiadŁem sie i szybko okazaŁo siĘŻe w tym busie dziaŁajĄ tylko Środkowe drzwi. Normalna parodia i to w ue Do tego bĘdziĹska zajezdnia ma jeszcze lepsze pomysŁy. Po mieŚcie jeĹşdzi rozlatujĄca siĘ20 letni jelcz m11 ktÓry nigdy nie doczekaŁ sie remontu z wspawanĄ nowiutkĄ ŚcianĄ tylnĄ takĄ jak w wyremontowanych m11 lub w 120 m. CaŁa ta konstrukcja jet mega zabawna. Z przodu ruina z tyŁu nÓwka. A tak caŁkiem powaŻnie to trzeba chyba sobie samochÓd kupiĆ bo nigdy nie bĘdziemy mieli komunikacji na poziomie. WŁadze chwalĄ siĘŻe chcĄ kupiĆ 70 nowych autobusÓw ale to nic nie zmnienia. Po pierwsze niewiadomo kto za nie zapŁaci --- bo nie jestem pewny czy ue bedzie wspieraĆ nieuczciwĄ konkurencje w postaci pkm s-c. A poza tym 70 autobusÓw ma byĆ wymienione przez 3 lata. To jest jedynie po 23 autobusy rocznie co naprawde nic nie zaŁatwia. Za 3 lata okaŻe siĘŻe nadal pozaostaŁo okoŁo 70 busÓw ktÓre majĄ ponad 15 lat. Do tego pewnie za 3 lata rozleci siĘ30 autobusÓw zakupionych w 97. I to jest ta modernizacja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:50 |