![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potrzebne czy nie? Czy potrzeba byŁo budowaĆ je aŻ na takĄ skale? czy wybrano dobry sposÓb finansowania tej inwestycji? czy jest to dobra lokalizacja?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Tak, tylko że widzisz.. Miasto mimo że zaciągało kredyty wcale jakoś bardzo zadłużone nie jest i nigdy nie było. Ja już niestety nie pamiętam o jaki to wskaźnik chodzi a już na pewno nie jak go się liczy ale o ile jeśli dobrze sobie przypominam to próg na jaki miasto może sobie pozwolić to 60% a Dąbrowa ma go o wiele wiele mniejszy. Potwierdzała to właśnie RIO przy okazji sporów z Mitexem. Najlepszym przykładem są naprawdę duże miasta: Poznań, Wrocław prężnie się rozwijające i nie szczędzące na zaciąganiu kredytów. Owszem, te miasta mają duże potrzeby, starają się o dofinansowanie kluczowych inwestycji z UE ale dodatkowo zaciągają kredyty i nikt tam nie lamentuje co to będzie. Z drugiej strony u nas patrząc na te działania, to strach się bać..
Nie wiem czy Podraza i jego urzędnicy w dalszym ciągu upierają się tak jak Talkowski przy swoim zdaniu. W gazetach, na czacie i wszędzie można było przeczytać że trwały jakieś rozmowy - sądzę więc że chodziło o wypracowanie jakiegoś stanowiska polubownego. Poza tym, takie fragmenty dobitnie pokazują jak chora była władza za czasów Talkowskiego, skoro nawet nie wiadomo jakie dokumenty docierały do UM albo ile z nich specjalnie nie pokazano. Najgorsze jest to, że wiele osób oskarża Lipczyka. A tak naprawdę, wszystko było zgodnie z prawem to już jest pewne. Pozostaje kwestia tego, czy miasto podpisało umowę na niekorzystnych warunkach (po zawyżonej cenie) Sąd jeszcze nie wydał orzeczenia, więc także nie jest tak że to na pewno przez niego mamy teraz taki problem. A może to przez Talkowskiego i jego ludzi, którzy z pełną premedytacją nie płacili faktur a w dodatku, nawet gdy mieli jakieś ale to mogli nie przyjmować do odbioru budynku a to zrobili! tym samym akceptując to. Wkurza mnie także to, że ludzie mówią, gadają a o niczym nie mają pojęcia bo tak naprawdę te informację jakie nam się podaje czy gdzieś usłyszymy to zapewne jest 1/10 tego co jest prawdą. Propaganda Talkowskiego w swoim szmatławcu zrobiła swoje.. I wcale nie bronie tu Lipczyka, co niektórzy mi mogą zarzucić, po prostu nie wiem jaka do końca jest prawda bo mamy za mało informacji by to stwierdzić. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:06 |