![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: nie, 04 mar 07 Nr użytkownika: 527 ![]() |
Beniaminek z Dąbrowy Górniczej szykuje prasowe ogłoszenie dotyczące poszukiwania sponsora. Tymczasem jedną z siatkarek MMKS-u może być Gabriela Laskowska. 33-letnia Laskowska to wychowanka Płomienia Sosnowiec. Potem, mierząca 181 centymetrów, skrzydłowa grała jednak wyłącznie poza Zagłębiem.
W krajowych zespołach występowała w BKS-ie Stal Bielsko, Nike Węgrów, Muszyniance i Piaście Szczecin. Zagranicą we włoskim Nuova San Giorgio Sassuolo oraz greckim Arisie Saloniki. Ostatnio była zawodniczką Zeiler Köniz w Szwajcarii. - Chcemy sprowadzić cztery zawodniczki z klubów LSK. Ma to być rozgrywająca, środkowa i dwie atakujące z przyjęciem. Nazwisk, póki co nie chcemy zdradzać - mówi Robert Karlik, prezes klubu. Pojawiła się plotka, że MMKS ma wzmocnić Duygu Sipahioğlu, która w minionym sezonie była w składzie BKS-u Aluprof Bielsko. Tę zawodniczkę polecał zespołowi z Zagłębia były trener kadry Andrzej Niemczyk, jednak jej przyjście do Dąbrowy jest mało prawdopodobne. Skomplikowały się natomiast rozmowy z firmą szykowaną na sponsora strategicznego. Okazuje się, że pieniądze, które chce ona wyłożyć nie są tak duże, by wejść do szyldu zespołu. W tej sytuacji zarząd klubu postanowił, że zamieści ogłoszenie w prasie o poszukiwaniu chętnych do sponsorowania klubu i wzmocnienia marki na parkietach LSK-u. - Oferty zdecydują czy będą to sponsorzy wspomagający czy strategiczni w nazwie - mówi prezes Karlik. - Mamy na tyle silne wsparcie w mieście, że w razie niepowodzenia ze sponsorem strategicznym, w nazwie pozostanie gmina. Nie robimy z tego tragedii - dodaje szef klubu. i znowu się zaczynają dziwne rzeczy dziać. sponsor miał być tylko żeby awansować. Dla mnie to parodia. Chyba oni nie chcą mieć sponsora. za dużo ludzi na ciepłych posadkach by straciło robote. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 229 Dołączył: śro, 06 gru 06 Nr użytkownika: 357 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak sobie przeglądam strony o sporcie dąbrowskim i stwierdzam, że stronę CSiR-u robiła ekipa, która chce wypowiadać się o siatkówce a nie ma o tym żadnego pojęcia. Dowiedziałem się ciekawej rzeczy otóż HALA CENTRUM posiada zezwoelenie z organizacji World Volleyball Confederation na rozgrywanie meczy w tejże hali. Ciekawa organizacja, tylko że ja o niej nic nie słyszałem i nic nie wiem ichyba nie dowiem się gdzie jest i gdzie ma swoją siedzibę, gdyż są tylko dwie: CEV - Europejska Konfederecja Siatkówki i FIVB - Międzynarodowa Federacja Siatkówki. Plama poszła w świat i wszyscy ją czytają. Cóż jak to pisał Endriu tylko w DĄBROWIE może trwać piknik i trwa nadal.
Ode mnie tylko to usłyszycie "ZARZĄDZAJĄCY" CSiR-em - jak się za coś bierzecie to róbcie to z głową, a jak nie wiecie to zapytajcie, gdyż to dyskredytuje WAS - przykro o tym pisać, ale diabeł tkwi w szczegółach. Jeszcze jedno do WAS "zarządcy" CSiR - pomyślcie nad tym aby "PSEUDOOCHRONA" z hali - bo inaczej tych nieudaczników nie można nazwać zaczęła w spsób normalny i godny traktować każdego kibica, a JEŚLI NIE POTRAFIĄ TEGO CZYNIĆ NIECH ODEJDĄ!!!, gdyż DLA WASZEJ WIADOMOŚCI - każde wykroczenie w LSK to koszt .... 800 pln, (i co najważniejsze to klub będzie musiał pokryć koszty, a winowajcą będzie.... CSiR), a tłumaczenie, że kogoś się nie wpuści na halę po jednym czy po dwóch piwach gdyż taka osoba jest agresywna stanowi dla mnie kompletną bzdurę i jest totalnym OLEWACTWEM widzów i kibiców. Gdyż w ten sposób zamiast zachęcić potencjalnych 10 osób zniechęcicie je i odniesiecie skutek odwrotny od zamierzonego - CHYBA ŻE TO WASZ PRIORYTET. Trzeba Szanowni Państwo pojechać poza DG i zobaczyć jak organizuje się ochronę na imprezach siatkarskich i jaka jest atmosfera PRZYKŁAD LIGA ŚWIATOWA - tam wchodziły osoby, które wypiły nie jedno ale dwa, trzy piwa i nikt nikogo nie wyrzucał ani nie zabraniał wstępu, kolejny przykład to Chorzów, czy Kraków- DG to nie pępek świata i o tym musicie pamiętać. Jestem otwarty na rzeczową i merytoryczną dyskusję z WAMI- czasu do LSK jest sporo, lecz wspomniane przeze mnie problemy muszą być poruszone i rozwiązane, hasło "RÓBTA CO CHCETA", które obowiązywało w pierwszej lidze skończyło się. Pora przemyśleć pewne sprawy, które kulały na hali i "COŚ" z nimi zrobić. Na dziś refleksji wystarczy, po turnieju World Grand Prix kobiet z udziałem USA, CHRL, RUS, i PL w siatkówce w Rzeszowie przedstawię Wam "ZARZĄDCY" CSiR-u kolejną porcję bezcennych uwag. Ten post edytował Robert123 wto, 17 lip 2007 - 20:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:03 |