IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Spółka sportowa
bzenek
post wto, 28 wrz 2004 - 06:23
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 87

Za: Dziennik Zachodni
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/wyda...nia/405129.html

-------------------------------------------------------------------------------------

Miasto chce objĄĆ udziaŁy w nowej spÓŁce

PoniedziaŁek, 27 wrzeŚnia 2004r.

Podczas ostatniej sesji Rady Miejskiej zaakceptowana zostaŁa uchwaŁa, na podstawie ktÓrej miasto wyraziŁo wolĘprzystĄpienia do Sportowej SpÓŁki Akcyjnej. Ma ona prowadziĆ profesjonalnĄ dziaŁalnoŚĆ sportowĄ.

„DŁugoletnia inwestycja naszego miasta w Miejski MiĘdzyszkolny Klub Sportowy spowodowaŁa, Że nasze miasto jest jednym z najsilniejszych oŚrodkÓw sportu mŁodzieŻowego w kraju. (...) PrzystĄpienie naszego miasta do Sportowej SpÓŁki Akcyjnej jest bardzo waŻne z punktu widzenia przyszŁych inwestorÓw, poniewaŻ miasto jest wŁaŚcicielem Hali Widowiskowo-Sportowej, a takŻe dla duŻych koncernÓw inwestujĄcych w naszym mieŚcie taka wspÓŁpraca z miastem jest bardzo waŻna” — czytamy w uzasadnieniu przyjĘtej uchwaŁy.

Decyzja ta wzbudziŁa jednak sporo wĄtpliwoŚci u czĘŚci radnych, ktÓrym nie spodobaŁo siĘgŁÓwnie to, Że trzeba bĘdzie w takiej sytuacji wydatkowaĆ na ten cel dodatkowe pieniĄdze.

— Dlaczego gmina znÓw ma na ten cel wyŁoŻyĆ Środki? — pytaŁ radny Zbigniew WrÓblewski z Platformy Obywatelskiej.
Z dotychczasowych zapewnień wynika jednak, Że budŻet gminy ma na tym przedsiĘwziĘciu nie ucierpieĆ. Miasto ma bowiem objĄĆ jedynie minimalnĄ czĘŚĆ udziaŁÓw, a pozostaŁa ich czĘŚĆ w powstaŁej spÓŁce prawa handlowego przypadnie do podziaŁu inwestorom.

— Miasto nie bĘdzie do tego dopŁacaŁo ani zŁotÓwki. Musi tylko objĄĆ na poczĄtek czĘŚĆ akcji. Chodzi tutaj o wyprowadzenie z MMKS-u druŻyn na zawodowĄ drogĘ. Wymaga tego bowiem Polska Konfederacja Sportu — tŁumaczyŁ Robert KoĆma, przewodniczĄcy Rady Miejskiej. — Miasto ma HalĘWidowiskowo-SportowĄ. Inwestorzy sĄ zainteresowani wejŚciem do spÓŁki, ale chcĄ to robiĆ razem z miastem. Na ten temat toczyŁy siĘjuŻ rozmowy. Zainteresowanie wyraziŁ duŻy inwestor, a poza tym jest to Świetna promocja miasta — dodaŁ.

(pas) - Dziennik Zachodni

-------------------------------------------------------------------------------------

No, ale do czego ta spÓŁka ?
Co ona ma robiĆ ?
I za jakie pieniĄdze skoro udziaŁowiec - gmina nie da ani zŁotÓwki ?
To jest jakŚ juŻ istniejĄca ogÓlnokrajowa spÓŁka czy tez bĘdzie miejska ?

Poziom dziennikarstwa chyba siĘw Polsce obniŻa. nic siĘnie moŻna z tych gazet dowiedzieĆ sad.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
jaro36
post wto, 12 cze 2007 - 17:25
Post #2

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 400

Do Zidane napisales do wszystkich madrali z tego forum to ja mam dla ciebie propozycje po pierwsze siegnij wiadomosci bo z tego co wiem to trener Wieczorek jest trenerem druzyny koszykówki i wcale nie zlym trenerem po drugie jak wogóle interesujesz sie sportem w miescie i czytasz gazety albo choc to forum to jest tutaj pare istotnych info na ten temat .Ostatnio ukazal sie artykól w DZ o sporcie w miescie gdzie prezes Karlik wyraznie powiedzial ze w MMKS-ie zostaja tylko siatkarki a reszta dyscyplin przechodzi do CSIR-u mnie osobiscie tez sie to nie podoba ze za awansem jednych przekresla sie inne dyscypliny. pozdrawiam dry.gif

+Quote Post
zidane
post śro, 13 cze 2007 - 14:26
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 696

QUOTE(jaro36 @ Jun 12 2007, 14:25 ) *
Do Zidane napisales do wszystkich madrali z tego forum to ja mam dla ciebie propozycje po pierwsze siegnij wiadomosci bo z tego co wiem to trener Wieczorek jest trenerem druzyny koszykówki i wcale nie zlym trenerem po drugie jak wogóle interesujesz sie sportem w miescie i czytasz gazety albo choc to forum to jest tutaj pare istotnych info na ten temat .Ostatnio ukazal sie artykól w DZ o sporcie w miescie gdzie prezes Karlik wyraznie powiedzial ze w MMKS-ie zostaja tylko siatkarki a reszta dyscyplin przechodzi do CSIR-u mnie osobiscie tez sie to nie podoba ze za awansem jednych przekresla sie inne dyscypliny. pozdrawiam dry.gif

drogi jaro czy ty czytasz co piszesz drużyna siatkarek seniorek w MMKS? a znasz pełną nazwe MMKS miejski młodzieżowy klub sportowy podkreślam młodzieżowy a nie staruchowy sebniorowy itp

QUOTE(przemo1983 @ Jun 13 2007, 10:12 ) *
Beniaminek z Dąbrowy Górniczej szykuje prasowe ogłoszenie dotyczące poszukiwania sponsora. Tymczasem jedną z siatkarek MMKS-u może być Gabriela Laskowska. 33-letnia Laskowska to wychowanka Płomienia Sosnowiec. Potem, mierząca 181 centymetrów, skrzydłowa grała jednak wyłącznie poza Zagłębiem.
W krajowych zespołach występowała w BKS-ie Stal Bielsko, Nike Węgrów, Muszyniance i Piaście Szczecin. Zagranicą we włoskim Nuova San Giorgio Sassuolo oraz greckim Arisie Saloniki. Ostatnio była zawodniczką Zeiler Köniz w Szwajcarii.
- Chcemy sprowadzić cztery zawodniczki z klubów LSK. Ma to być rozgrywająca, środkowa i dwie atakujące z przyjęciem. Nazwisk, póki co nie chcemy zdradzać - mówi Robert Karlik, prezes klubu.
Pojawiła się plotka, że MMKS ma wzmocnić Duygu Sipahioğlu, która w minionym sezonie była w składzie BKS-u Aluprof Bielsko. Tę zawodniczkę polecał zespołowi z Zagłębia były trener kadry Andrzej Niemczyk, jednak jej przyjście do Dąbrowy jest mało prawdopodobne.
Skomplikowały się natomiast rozmowy z firmą szykowaną na sponsora strategicznego. Okazuje się, że pieniądze, które chce ona wyłożyć nie są tak duże, by wejść do szyldu zespołu. W tej sytuacji zarząd klubu postanowił, że zamieści ogłoszenie w prasie o poszukiwaniu chętnych do sponsorowania klubu i wzmocnienia marki na parkietach LSK-u. - Oferty zdecydują czy będą to sponsorzy wspomagający czy strategiczni w nazwie - mówi prezes Karlik. - Mamy na tyle silne wsparcie w mieście, że w razie niepowodzenia ze sponsorem strategicznym, w nazwie pozostanie gmina. Nie robimy z tego tragedii - dodaje szef klubu.
i znowu się zaczynają dziwne rzeczy dziać. sponsor miał być tylko żeby awansować. Dla mnie to parodia. Chyba oni nie chcą mieć sponsora. za dużo ludzi na ciepłych posadkach by straciło robote.

wiecieco anie mówiłem gó----------o prawda o sponsorze nie bedzie żadnego sponsora oprócz miasta. jeżeli ktoś myśli że ktoś wyłoży kase na babki grające jak w zwolnionym tempie w siatke to chyba postradaliście zmysły.

Mod:
Jak już piszesz, to pisz w odpowiednim temacie, jeśli nie potrafisz się do tego dostosować nie pisz wcale.
Z mojej strony ostatnie ostrzeżenie. Tylko nie płacz, że znowu Ci skasowali posty.

Ten post edytował Zibar śro, 13 cze 2007 - 17:10

+Quote Post
endriu
post śro, 13 cze 2007 - 14:50
Post #4

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

QUOTE(zidane @ Jun 13 2007, 14:26 ) *
drogi jaro czy ty czytasz co piszesz drużyna siatkarek seniorek w MMKS? a znasz pełną nazwe MMKS miejski młodzieżowy klub sportowy podkreślam młodzieżowy a nie staruchowy sebniorowy itp
wiecieco anie mówiłem gó----------o prawda o sponsorze nie bedzie żadnego sponsora oprócz miasta. jeżeli ktoś myśli że ktoś wyłoży kase na babki grające jak w zwolnionym tempie w siatke to chyba postradaliście zmysły.

Drogi zidane , moim zdaniem MMKS to znaczy , Może Międzyszkolny Klub Sportowy.
Zaznaczam , że mogę sie mylić. laugh.gif

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post

Posty w temacie
bzenek   Spółka sportowa   wto, 28 wrz 2004 - 06:23
rafi   Wydaje mi sie, ze chodzi o to iz jest wymog aby kl...   pią, 01 paź 2004 - 14:16
klocek   PowoŁanie sportowej spÓŁki akcyjnej umozliwia utwo...   pią, 01 paź 2004 - 17:58
TeodorMotor   Za ciosem... http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl...   śro, 20 paź 2004 - 07:30
:)   i jeszcze: Miasto chce przystĄpiĆ do Sportowej Sp...   śro, 20 paź 2004 - 22:58
TeodorMotor   TeŻ ta nazwa jakaŚ taka... Robimy konkurs na nazwĘ...   czw, 21 paź 2004 - 15:59
Robert123   JAK CHCEMY mieć profesjonalny klub w postaci SIATK...   czw, 29 mar 2007 - 22:47
zidane   QUOTE(Robert123 @ Mar 29 2007, 19:47 ) JA...   czw, 24 maj 2007 - 11:26
zidane   mam pyatnie do wszystkich mądrali z tego forum odn...   wto, 12 cze 2007 - 08:31
endriu   zidane , jeżeli do wszystkich mądrali z tego ...   wto, 12 cze 2007 - 10:02
szer   Ja jednak dalej uważam, że inne sekcje nie są zani...   wto, 12 cze 2007 - 14:30
jaro36   Do Zidane napisales do wszystkich madrali z tego f...   wto, 12 cze 2007 - 17:25
zidane   QUOTE(jaro36 @ Jun 12 2007, 14:25 ) Do Zi...   śro, 13 cze 2007 - 14:26
szer   QUOTE(zidane @ Jun 13 2007, 14:26 ) drogi...   śro, 13 cze 2007 - 14:46
endriu   QUOTE(zidane @ Jun 13 2007, 14:26 ) drogi...   śro, 13 cze 2007 - 14:50
jaro36   QUOTEdrogi jaro czy ty czytasz co piszesz drużyna ...   śro, 13 cze 2007 - 15:13
szer   Ile razy można pisać.... Macie: http://mmks-dabrow...   śro, 13 cze 2007 - 21:13
jaro36   Do Szer dzieki dzieki faktycznie Miejski tak mnie...   śro, 13 cze 2007 - 22:00
zidane   QUOTE(jaro36 @ Jun 13 2007, 19:00 ) Do Sz...   czw, 14 cze 2007 - 10:35
jaro36   QUOTE(zidane @ Jun 14 2007, 7:35 ) oczywi...   czw, 14 cze 2007 - 15:28
szer   zidane co Ci nie pasuje? Co? Robisz z igły widły.....   czw, 14 cze 2007 - 13:51

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:52
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza