![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm Jest dosc puzno juz jutro zrobie foto o jakie lawkui chodzi !!!!!!!!!!!
Pytanko. Dlaczego takich lawek urzad nie zrobil zamiast tych starych ? Zapewne odp bedzie ,ze starsi ludzie nie mieli by gdzie siedziec, ale moim zdaniem projektant lawek byl kolesiem i trafil w samop sedno projektujac swoja lawke. Jeszcze tej nowej nie widzialem zdewastowanej. Poprostu zlookal ,ze mlodzi ludzie lubia przesiadywac na oparciach i po dnich zrobil projektant lawy, ktore sie w 100 % sprawdzaja, ale dlaczego ich jest tak malo i dlaczego sa one w miejscach z ktorych Policja zawija za samo siedzenie ???????????????? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kwintoszu! Za krótko tu chyba jestem, ale też jestem trochę w tym obeznany (nie traktować tego jak chwanie się! :>) bo jestem tzw. "MKMem", a raczej MKZ-etem (Miłośnikiem Komunikacji Zbiorowej)
![]() I właśnie wszędzie, gdzie czytałem o programie odnowy taboru ze środków UE bardziej kładziono nacisk (w dokumencie, mam nadzieję, że w realu też!) na infrastrukturę przystankową: - budowa nowych lub przebudowa starych zatok autobusowych; - wybudowanie nowych peronów przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; - nowe, nowoczesne i estetyczne wiaty autobusowe (w D.G. sztuk bodaj 91 :>) Jedynie wyrażam obawę, czy te "nowe" blaszaki, które były jakoś rok temu remontowane, w niektórych miejscach stawiane od nowa i malowane - to nie są własnie te "nowoczesne, fukcjonalne i estetyczne wiaty" w ramach środków z UE :/ No bo po co na około rok przed ewentualnym remontem i nowymi wiatami na przystankach stawiali by takie blaszaki i je "odnawiali"?! Wszak PKM-owi Sosnowiec, miastom D.G., Będzin i Sosnowiec chodziło tylko o odnowę taboru, infrastrukturę dodano do projektu tylko dlatego, że sam zakup nowego taboru by nie przeszedł w konkursie o dotację (pierwszy projekt zresztą nie przeszedł z tego właśnie międzyn innymi powodu!)... Ten post edytował Dave pią, 11 maj 2007 - 22:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:24 |