![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Tak sobie myślę, przeglądając internet że Dąbrowa Górnicza nie ma żadnego portalu internetowego. Miasto 130 tys. i nie ma jednej strony gdzie można by znaleźć wszelkie informacje z miasta (poza naszym forum oczywiście
![]() ![]() ![]() ![]() Może byśmy podjęli działania aby takowy portal uruchomić?? ![]() ![]() Ten post edytował kwintosz pią, 06 kwi 2007 - 17:01 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
: ): Możliwe, odkąd sam sobie umiem zrobić co mi potrzeba to nie siedzę w tym temacie, napisałem tylko co kiedyś tam czytałem w necie
![]() kwintosz: z moich obserwacji wynika, że nie jest łatwo zrobić portal w oparciu o forum, o wiele łatwiej jest w drugą stronę. Po prostu forumowicze przyzwyczajeni są do pewnej formuły a po co zmieniać coś co jest dobre - tak mi się wydaje (a znam dobrze dwa przypadki takich vortali - w obu nie odniosły takiego sukcesu jaki mogłyby i jakiego oczekiwano wkładając masę energii a i pieniążki)? Dlatego IMHO jednak portal powinien albo ściśle współgrać z forum albo zupełnie się od niego odciąć. Co do skryptu to o wiele lepiej oczywiście byłoby zrobić własnego CMS'a (ZI ma chyba własnego nie?) tyle, że to wymaga ogromu pracy. Wiem, bo sam sobie kiedyś takiego właśnie minicms'a zrobiłem i poświęciłem na to masę czasu a mimo tego nadaje się właściwie tylko do moich celów (ograniczona funkcjonalność, brak wodotrysków typu edytor wysiwyg czy rozbudowany panel admina itp.) Natomiast gotowe "CMS'y" są już na tyle funcjonalne, że można na nich zrobić od strony domowej po portal newsowy - możliwości jest cała masa i co ważne - można skupić się na treści a ew. potem myśleć nad własnym silnikiem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:01 |