![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Koszty ochrony wcale nie muszĄ byĆ duŻe. Lokator ma 17 tys mieszkaĹ. Gdyby na kazde mieszkanie naŁoŻyĆ opŁate w wysokoŚci 5zŁ na miesiĄc to by starczyŁo na okoŁo 5 zespoŁÓw interwencyjnych. InterweniowaŁyby one na zŁoszenie mieszkaĹcÓw a w czasie wolnym patrolowaŁy najbardziej zagroŻone budynki. MoŻnaby byŁo takŻe za te pieniĄdze zainstalowaĆ troche badziej inteligentne urzĄdzenia od tych zamkÓw szyfrowych.
A za 20 zŁ moŻnaby juŻ mieĆ ochroniarza w kaŻdym budynku ale podejrzewam Że wariant pierwszy juŻ by wystarczyŁ i wyeleminowaŁ wandalizm w wiĘkszoŚci przypadkÓw. OczywiŚcie to wszystko w zaŁoŻeniu Że wybrana zostaŁaby jakaŚ "rozsĄdna " firma ochroniarska. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:49 |