![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak dla informacji: jeŚli chodzi o te zamki to sĄ one montowane ze wzglĘdu na proŚby lokatorÓw (tego domagali siĘuczestnicy zebraĹ czŁonkowskich, szczegÓlnie miejscowe plotkary w kapciach), od poczĄtku pomysŁ ten wydawaŁ mi siĘgŁupi jeŚli nie bĘdzie do tego podŁoczony domofon tak jak to jest przykŁadowo w bloku na skibiĹskiego 4, tam kod awaryjny nie dziaŁa, albo jest mi nie znany i po wpisaniu numeru mieszkania zgŁasza sie lokator i moŻemy z nim gadaĆ jak to w normalnym domofonie. Pierwotnie tak to teŻ miaŁo wyglĄdaĆ w blokach SM Lokator, tyle tylko, Że spŁÓdzielnia ta jest olbrzymia i przy tych nakŁadach na remonty blokÓw trudno jest jej jeszcze zebraĆ kase na montaŻ kabli i zakup kaŻdemu z osobna sŁuchawki, ktÓra sie bĘdzie do tego nadawaĆ (wiĘkszoŚĆ ma stare i nie odpowiednie niestety). TakŻe wspomniane powyŻej przezemnie plotkary na zebraniach drĄ jape, Że juŻ wszyscy takie majĄ w innych spŁÓdzielniach itp. a wiĘc i unas muszĄ byĆ, tylko jak ja chciaŁem aby mi zaŁoŻyli sŁuchawke to siĘokazaŁo, Że jestem jedynĄ osobĄ w klatce, a wczeŚniej powyrwali kable - w sumie to ciekawe kto? i koszt tego bĘdzie w granicach 100zl. A wiec narazie sobie odpuŚciŁem i mam wraŻenie, Że podobnie jest wszĘdzie, choĆ wydaje mi siĘŻe gdyb wszyscy siĘzdecydowali na ten montaŻ sŁuchawek to koszta by znacznie spadŁy przynajmniej ciĄgniĘcia kabli. Kolejnym argumentem za tym zamkami miaŁa byĆ ochrona przed wandalami i tak przykŁadowo na ŁĘknicach od czasu pojawienia siĘtych zamkÓw zanacznie wzrosŁa iloŚĆ wybitych szyb w klatce. hehe Śmieszne. z tym, Że nie naleŻy chyba w tej sprawie obwiniaĆ zarzĄdu spÓŁdzielni, bo to my jesteŚmy spŁÓdzielniĄ, i to na wniosek czŁonkÓw powstaŁy te gŁupie zamki, choĆ mam wraŻenie jak sŁucham czasem ludzi, to Że oni dalej nie pojmujĄ co to jest spŁÓdzielnia i kojarzĄ to chyba z jakĄŚ prywatnĄ firmĄ pana X, ktÓry chce ich wyruchaĆ na kase. BZDURY. Jak siĘwam coŚ ludziska nie podoba to jazda na zebrania czŁonkowskie i rozmawiaĆ, pytaĆ, ustalaĆ, gŁosowac i wprowadzaĆ albo niewprowadzaĆ zmiany.
WILEKI JOŁ i POZDRO DLA SIÓSTR W KAPCIACH Z WIELKĄ MORDĄ!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:45 |