![]() |
![]() |
Guest_Anonymous_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Jestem ciekawy co do jednej sprawy - KZK GOP przeprowadza kontrole napelnien w busach (niezle - w wakacje
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego KZK GOP nie wprowadzi biletÓw czasowych tak jak to uczyniono wiĘkszoŚci duŻych miast nie tylko polskich. PrzykŁadowo w Poznaniu przejazd 10min. z moŻliwoŚciĄ nagiĘcia czasu o 3 min. kosztujĘulgowo po ostatniej podwyŻce 60gr., a 30min. ulgowo 1zl i 30 gr., w ten sposÓb dojazd szybkim autobusem do kato kosztowaŁ by nas nieco taniej jesli moŻna by wprowadzi podobne ceny, ale co najwaŻniesze KZK GOP zarabiaŁo by kupe kasy na tych 10min. biletach, bo znaczniej mniej osÓb ryzykowaŁo by przejazd na gape np. z goŁonoga do centrum, gdyŻ 60gr. to naprawde Śmieszna suma.
No nic czekam na jakĄŚ reforme naszej komunikacji! A co do najbardziej zatŁoczonych lini to moŻna do nich zapewne zaliczyĆ wszystkie autobusy poranne do kato i te wracajĄce popoŁudniu oraz wszystkie wiejskie strzaŁy w dni targowe. Ale jeszcze bardziej to mnie zastanawia fakt, Że na lini 604 i 644 przez caŁy rok jeŻdzĄ ikarusy przegubowe, ktÓre poŻerajĄ kupe paliwa i sĄ zupeŁnie nie ekonomiczne (rozumiem w wakacje dojazd do pogorii), a w Środku jedzie np. 5 os. na caŁej trasie. I choĆ wiem, Że pewnie wynika to z brakÓw technicznych czyli odpowiedniej iloŚĆ nowych autobusÓw to jednak jak siĘtakich rzeczy nie zmieni (kiedyŚ jeĹşdziŁy tĄ trasĄ zwykŁe jelcze i byŁo lepiej) to KZK GOP padnie. Ach! jeszcze maŁa proŚba do panÓw z KZK GOP: PRZYWRÓĆCIE SZYBKIE AUTOBUSY DO KATOWIC W WEEKENDY BO SZLAG MNIE TRAFIA JEŻDŻĄC PRZEZ BĘDZIN LUB SOSONOWIEC. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:40 |