![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 24 mar 05 Nr użytkownika: 136 ![]() |
Od kilku dni w naszym mieście po nocach nie można nawet spać przy otwartym oknie. Gryzący i palący smród wdziera się do mieszkań.
Jak gdyby ktoś opalał na masową skalę jakieś materiały izolacyjne . Zresztą to nie pierwszy raz i sytuacja taka okresowo pojawia się od dawna. Należy więc sądzić, że to jakiś duży zakład z terenu naszego miasta dokonuje tego dzieła zatruwania mieszkańców . Może wreszcie władze miasta zainteresują się tym gryzącym problemem, tym bardziej że największe stężenie smrodu było dziś w okolicach zakładu Damel. To chyba blisko UM i nawet komendy policji, więc wykrycie truciciela nie powinno przysporzyć większych trudności . Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 01:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem czy jakiś wpływ większy będzie miało uruchomienie 3 wp. Po generalnym remoncie jest on naprawdę bardzo nowoczesny. Jeden z najnowocześniejszych w Europie. Z tego co do mnie dochodziły różne pogłoski, to po uruchomieniu tegoż pieca, jeden z dotychczas działających zostanie wygaszony i poddany takiej samej gruntownej modernizacji. Ale to tylko pogłoski, więc jak będzie w rzeczywistości trudno ocenić.
W każdym bądź razie, każda taka inwestycja powinna wyjść nam na dobre. Tak samo oczywiście z nowymi bateriami koksowniczymi w koksowni. Myślę że część produkcji została przejęta a te stare baterie będą zniszczone lub przynajmniej zmodernizowane (o ile się da). -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem czy jakiś wpływ większy będzie miało uruchomienie 3 wp. Po generalnym remoncie jest on naprawdę bardzo nowoczesny. Jeden z najnowocześniejszych w Europie. Z tego co do mnie dochodziły różne pogłoski, to po uruchomieniu tegoż pieca, jeden z dotychczas działających zostanie wygaszony i poddany takiej samej gruntownej modernizacji. Ale to tylko pogłoski, więc jak będzie w rzeczywistości trudno ocenić. W każdym bądź razie, każda taka inwestycja powinna wyjść nam na dobre. Tak samo oczywiście z nowymi bateriami koksowniczymi w koksowni. Myślę że część produkcji została przejęta a te stare baterie będą zniszczone lub przynajmniej zmodernizowane (o ile się da). no jakkolwiek by byl nowoczesny ten 3wp to tak czy siak kwiatkow do powietrza wysylac nam nie bedzie. Ale jezeli wznowienie dzialalnosci trzeciego nowoczesnego pieca sprawi iz bedzie modernizacja pozostalych no to jestem ZA :) 3mam kciuki by to plotki nie byly! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:56 |