![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak się ma sprawa z tą inwestycją? Bo było o niej głośno , a ostatnio nic się do przodu nie posuwa. Zaczęli już zalewać czy nie. A jesli nie to kiedy zaczną? Od której strony planuje sie utworzyć plażę i zagospodarować akwen? Piszcie wszystko co wiecie.
Ten post edytował kwintosz czw, 29 lis 2007 - 23:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie no co za głupota. Żadnego zezwolenia dla maniaków wyjących silników. Tymi z "pustyni błędowskiej" też sie zająć trzeba. To są miejsca gdzie ludzie chcą odpoczywać. A odpoczynek to spoój, cisza, winko, panna i pełen relaksik, a nie chamy na motorówkach. Zresztą cóż za radość w pływaniu czymś co po odpaleniu silnika wyje i trzeba to zaraz zgasić, bo już jesteśmy na drugim brzegu, może na nowej pogorii będzie to dozwolone i tak byłoby lepiej, choć jak dla mnie to to w ogóle jest zbędne. Poza tym zwolennicy takich pojazdów niech wezmą pod uwagę, że nie są jedynymi użytkownikami tego akwenu (wędkarze, plażowicze, płetwonurkowie, kajakarze, żeglarze, rowerzyści itp.).
A co do tej Pogorii IV, to prace już ruszyły, plany zagospodarownia są mi nieznane (jak na razie to znajduje się tam na pewno pas startowy dla motolotniarzy tylko nie wiem gdzie), od strony pogorii 3 jest wkopywana rura łącząca te zbiorniki, kanału niestety nie będzie, ale może w przyszłości. Ogólnie zbiornik będzie zasilany źródłem od strony wojkowic tam już od dawna jest niewielkie jezioro i wodą z obecnej pogorii, być może także z czarnej przemszy(?). Jeśli ktoś chce to mam kilka świeżych fotek z budowy, podajcie adresy a prześlę. pozdro dla klocka! Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 17 gru 2006 - 17:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:26 |