![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 115 Dołączył: śro, 30 sie 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Centrum Nr użytkownika: 217 ![]() |
Witam. Jestem nowy na tym forum i jak zauważyłem żaden temat nie dotyczy naszych klubów piłkarskich w DG. Od ponad 10 lat jestem kibicem KS Zagłębiak Dąbrowa Górnicza znajdującego się przy ul. Konopnickiej 29 (droga na pogorię jakby ktoś nie wiedział:) )
Przypomnę że nasza drużyna znajduje się obecnie w lidze okręgowej (odpowiednik V ligi), w grupie II - Katowice. Aktualnie po 5 kolejkach niedawno rozpoczętego sezonu, zajmujemy 5 miejsce z 12 pkt i stratą trzech punktów do prowadzącej Unii Ząbkowice. Chciałbym abyśmy w tym temacie rozmawiali na temat naszego klubu, wymieniali pomiędzy sobą uwagi przed i po meczach itp. Dla zainteresowanych podaję link do tabeli, terminarzu i dotychczasowych wyników: http://www.90minut.pl/liga.php?id=2685 Najbliższy mecz Zagłębiaka - 2 września(sobota) o godz.17 przy ul.Konopnickiej, a przeciwnikiem będzie obecny lider - Unia Ząbkowice. ZAPRASZAM!:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Twoje pytanie znalazłem na forum, myślę, że po przeczytaniu całego tematu wszystko będzie jasne Wystarczy post dwa piętra wyżej ![]() QUOTE (...)
- Staramy się zapewnić jak najlepsze warunki do treningu i ćwiczeń, co mam nadzieję pozwoli piłkarzom na przygotowanie optymalnej formy. Do inauguracji pozostało co prawda jeszcze trochę czasu, ale nie możemy sobie pozwolić na falstart i stratę punktów. Musimy być dobrze przygotowani, bo cel znają wszyscy. Obrona pierwszego miejsca i awans do czwartej ligi. (...) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Wystarczy post dwa piętra wyżej ![]() Qrcze, a wydawało mi się przeczytałem. Cóż czasem trzeba zwolnić przy czytaniu. ![]() Jak awansują do III ligi, to zacznę chodzić na mecze. By the way szkoda że w Extraklasie grają klubiki z miasteczek dwudziestotysięcznych, a taka Dąbrowa jest reprezentowana w V lidze, ale to po prostu kwestia bogatego sponsora lub jego braku. Czy w naszym mieście nie ma chętnych do inwestowania w sport profesjonalny? Jest sporo bogatych firm, ale niestety nie mamy Drzymały. Ten post edytował mucha pon, 12 mar 2007 - 20:02 -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Qrcze, a wydawało mi się przeczytałem. Cóż czasem trzeba zwolnić przy czytaniu. ![]() Jak awansują do III ligi, to zacznę chodzić na mecze. By the way szkoda że w Extraklasie grają klubiki z miasteczek dwudziestotysięcznych, a taka Dąbrowa jest reprezentowana w V lidze, ale to po prostu kwestia bogatego sponsora lub jego braku. Czy w naszym mieście nie ma chętnych do inwestowania w sport profesjonalny? Jest sporo bogatych firm, ale niestety nie mamy Drzymały. IMHO to nie tyle kwestia wielkiego sponsora co po prostu klimatu nastawionego na piłkę, kilku zapaleńców chcących aby istniała jakaś "piłkarska Dąbrowa". Oczywiście bez kasy to na OE nie ma szans ![]() Coś kojarzę, że w Ząbkowicach był całkiem niedawno pomysł utworzenia silnej (na miarę naszych możliwości) drużyny, może coś mieszam ale coś majaczy mi się, że to miało być połączenie drużyn z DG czy coś w tym stylu. Potem już więcej o tych pomysłach nie słyszałem a teraz widzę, że Unia stoi niżej niż Zagłębiak - ktoś pamięta coś więcej o tym i dlaczego to nie wyszło (o ile takie pomysły w ogóle były i ja czegoś nie zamotałem)? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:54 |