![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Pora utworzyć Topic w którym będziemy dyskutować na temat związany z rządami Prezydenta Podrazy, analizować jego decyzje.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio stwierdzilem ze nalezy rozliczyc prezydenta Podraze z obietnic, ktore w tak krotkim okresie czasu powinien sie wywiazac.
Chodzi mi tu glownie o polityke kadrowa - pozwole sobie zacytowac hasla przedwyborcze do ktorych mam teraz "ale": Jestem przeciwny partyjniactwu.. W życiu prywatnym jak i zawodowym zawsze kieruję się zdrowymi zasadami. Szczególnie cenię uczciwość, rzetelność i pracowitość. U współpracowników szczególną uwagę zwracam na kompetencje, kreatywność i ich wysokie kwalifikacje niezbędne do wykonywania określonych zadań. Liczy się to jakim ktoś jest człowiekiem i co sobą reprezentuje. Istotna jest jego odpowiedzialność i stosunek do powierzanych zadań bez względu na posiadaną legitymację partyjną czy znajomości jakimi się może pochwalić. Zadaniem osób zajmujących stanowiska publiczne jest służba dla ludzi i sposób jej pełnienia powinien być podstawą wystawianych ocen. - cytuje wypowiedzi pana Podrazy na forum. jak dla mnie polityka kadrowa pana Podrazy - jest przeciwienstwem tego co tutaj wkleilem. Pan Kocma, Pani Respondek sa wlasnie przykladami partyjniactwa i braku obiektwynego spojrzenia na wczesniejsza rzetelnosc w pracy (przyklad Pana Kocmy, ktory wg wielu absolutnie sie nie sprawdzil w dzialanosci kierowania dabrowskim sportem tylko to potwierdza). Gdy padna pod waznym urzednikiem/prezydentem "mocne" zarzuty to czy dana osoba bedzie zawieszona czy bedzie dalej pracowac do wyjasnienia sprawy? W sprawie pytania o problemy z prawem władz i urzędników samorządowych: Osoby obciążone wyrokami za przestępstwa umyślne nie powinny pełnić funkcji publicznych. Natomiast rodzi się poważne pytanie o to co rozumiemy przez „mocne” zarzuty. Istnieje obawa, że mogą być użyte w celu odsunięcia od władzy osób niewygodnych. Myślę, że w takiej sytuacji powinno być zawieszane wykonywania funkcji, ale z gwarancją szybkiego rozstrzygnięcia danej sprawy przez organy do tego upoważnione. W naszym społeczeństwie zbyt często wydajemy pochopne sądy i ferujemy wyroki nie znając całej sprawy. Pozdrawiam! Tutaj Pan Prezydent takze sie popisal powolujac na pelniacego obowiazki dyrektora MZUiM pana Soltysika posiadajacego 2 bardzo "mocne" zarzuty - umowa o CA i umowa o prywatyzacje "wody", ktorego sprawa sie toczy w prokuraturze (wydluzenie sledztwa). Owszem - jak pisze ToSo - zarzuty moga okazac sie bezpodstawne, ale sledztwo trwa i to w gestii ToSa jest oczyszczenie sie z zarzutow, a nie oczekiwanie ze prokuratura moze jednak nie zalozy sprawy w sadzie. Dziwnym trafem przy zwolnieniu Olszowki (jako bylego dyr Lipowki II) ktoremu prokuratura takze sprawdza czy nie zalozyc sprawy w sadzie, nie czekano bezczynnie na wyjasnienie sprawy... (co inne zwolnienie za brak wynikow w pracy badz karygodne naruszenia, ale jesli z tego powodu bylo wyrzucenie Olszowki to podobnie pan Soltysik - za poprzednie zarz miastem - obiektywnie nie zasluzyl sobie na p.o dyrektora MZUIM) W ogóle muszę przyznać, że żałuję że nie pojawiłem się na forum wcześniej. Przyznacie chyba sami, że informacja o nim nie jest rozpowszechniona a szkoda. Aktualny adres bardzo mi się podoba i wierzę, że forum będzie stale pod nim funkcjonować. Obiecuję, że będę stałym forumowiczem, niezależnie od wyniku wyborczego. Tą obietnicę możecie bardzo szybko, bo już za miesiąc, zweryfikować. a to Ci dobry kawal... - kazdy tak obiecywal przed wyborami :) Ten post edytował Hator pon, 12 mar 2007 - 14:40 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:38 |