![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
![]() ![]() Nie rozwijam tematu, bo większość zna go z mediów. Jeżeli podobnie jak Nas wkurza Was decyzja o budowie autostrady: - przez środek najcenniejszego dziedzictwa naturalnego Polski, Europy, Świata, jeżeli mozna ją wybudować omijając ten teren, - wbrew Prawu UE, - a na dodatek na podmokłych bagnistych terenach, co grozi rozkopaniem Doliny i nie zakończeniem inwestycji (znając zdolności Polaków do budowy autostrad tak się to skończy) ![]() na stornie Zielonego Zagłębia znajdziecie link do strony Greenpeace, skąd możecie wysłać list protestacyjny do Prezydenta i Premiera. Pozdrawiam serdecznie -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To ja mam inną ciekawostkę
![]() Jak można przeczytać w artykule pt. Bruksela broni Rospudy zamieszczonym w ostatnim numerze miesięcznika Dzikie Życie wydawanego przez Pracownię , a więc ekologów: "...wyniki prac specjalistów z międzynarodowej firmy Scott Wilson, zatrudnionych przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad, zdają się całkowicie potwierdzać rację organizacji pozarządowych. Po przeanalizowaniu prawie 60 wariantów przebiegu Via Baltiki, ocenili oni, że trasa łącząca Warszawę z Litwą i innymi krajami nadbałtyckimi powinna prowadzić przez m.in. Łomżę, Ełk i Suwałki, omijając zarówno Białystok, jak i Augustów. Scott Wilson poszczególne warianty rozpatrywał pod kątem ich wpływu na środowisko naturalne oraz skutków ekonomicznych, społecznych i drogowych. Do trzeciego etapu zakwalifikowało się pięć propozycji, różniących się od siebie nie wielkimi szczegółami. Odpadł wariant trasy przez Białystok, proponowany przez samorządowe władze województwa - został on uznany za najbardziej szkodliwy z punktu widzenia ochrony środowiska." I ktoś ma tu wątpliwości? Ktoś chcę przyciąć niezła kasę na tej inwestycji i stąd cała sprawa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
(...) takich krzykaczy jak ten pan Wojciech Batura (...) @picaro, czytałeś wspomniany przeze mnie artykuł? Jeśli tak, to nie wiem, na jakiej podstawie nazywasz gościa "krzykaczem", jeśli nie, to tym bardziej! Oczywiście, możesz używać obraźliwych słów (hm... regulamin), ale rób to na własną rękę - nie chcę, by ktoś myślał, że to ja faceta obrażam. Mam nadzieję, że rozumiesz, o co mi chodzi. I jeszcze jedno - mam swoje zdanie w temacie Rospuda, ale jeszcze go nie prezentowałem. I wcale nie muszę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:06 |