![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
zostalo usunietych 27 kont zalozonych przez roboty spamerskie.
W przyszlosci jesli bardzo nasili sie ilosc spamu pisanego przez "Gosci" byc moze bedzie trzeba wprowadzic na calym forum mozliwosc pisania postow tylko przez zarejestrowanych uzytkownikow i dodatkowo zabezpieczyc sie przed rejestracja robotow. -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Można wprowadzić podwójne rejestrowania z kluczem w obie strony:
1. Nowy generuje klucz wg. pewnych zasad zasad (pierwsza litera duża, druga cyfra, trzecia i czwarta mała...) 2. przesyła na serwer, serwer sprawdza zasady i odpowiada komunikatem z hasłem albo 1. Nowy wypełnia formularz, który otrzymał z serwera; formularz musi zostać wypełniony zgodnie z określonymi zasadami - dalej jak wyżej. Kompletnie się na tym nie znam, wymyśliłem "na biegu" (he, he! dziś dzień poprawności językowej!), więc proszę pomysłu nie obśmiewać zanadto! |
|
|
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Można wprowadzić podwójne rejestrowania z kluczem w obie strony: 1. Nowy generuje klucz wg. pewnych zasad zasad (pierwsza litera duża, druga cyfra, trzecia i czwarta mała...) 2. przesyła na serwer, serwer sprawdza zasady i odpowiada komunikatem z hasłem albo 1. Nowy wypełnia formularz, który otrzymał z serwera; formularz musi zostać wypełniony zgodnie z określonymi zasadami - dalej jak wyżej. Kompletnie się na tym nie znam, wymyśliłem "na biegu" (he, he! dziś dzień poprawności językowej!), więc proszę pomysłu nie obśmiewać zanadto! Tylko zwaz na to,ze to bardzo zniecheca uzytkownikow do rejstracji. W tej chwili juz jest wprowadzona zasada zatwierdzana nowych uzytkownikow przez adminow,ale goscie takze moga JESZCZE pisac |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:01 |