![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
![]() ![]() Nie rozwijam tematu, bo większość zna go z mediów. Jeżeli podobnie jak Nas wkurza Was decyzja o budowie autostrady: - przez środek najcenniejszego dziedzictwa naturalnego Polski, Europy, Świata, jeżeli mozna ją wybudować omijając ten teren, - wbrew Prawu UE, - a na dodatek na podmokłych bagnistych terenach, co grozi rozkopaniem Doliny i nie zakończeniem inwestycji (znając zdolności Polaków do budowy autostrad tak się to skończy) ![]() na stornie Zielonego Zagłębia znajdziecie link do strony Greenpeace, skąd możecie wysłać list protestacyjny do Prezydenta i Premiera. Pozdrawiam serdecznie -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
A ja teraz pewnie wywołam powszechne oburzenie ekologów ale dosyć sceptycznie ocenie samą akcje. Uważam, że żeby wypowiadać się w tej sprawie trzeba znać argumenty ekologów i drogowców i to nie te z telewizji. Ja to mogę się wypowiadać o lokalizacji DTŚ a nie o drodze na drugim końcu Polski.
Do tego bawi mnie podejście Komisji Europejskiej. Większość rozwiniętych krajów dawno temu zniszczyło swoje najcenniejsze obszary ekologiczne a teraz nagle wielce protestuje. Niestety mieszkając w USA czy w Anglii mam wrażenie że te kraje powinny się ekologi uczyć od Polski. PS. Mam nadzieje że moja wypowiedz nie zostanie uznana jako "antyekologiczna". Naprawdę nie chciałem się opowiadać po żadnej ze stron. Po prostu są miejsca w których poprowadzono autostradę przez środek obszarów o unikalnej przyrodzie i nic tam wielkiego się nie stało, a są takie obszary w których zakończyło się to katastrofą ekologiczną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:57 |