![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
![]() ![]() Nie rozwijam tematu, bo większość zna go z mediów. Jeżeli podobnie jak Nas wkurza Was decyzja o budowie autostrady: - przez środek najcenniejszego dziedzictwa naturalnego Polski, Europy, Świata, jeżeli mozna ją wybudować omijając ten teren, - wbrew Prawu UE, - a na dodatek na podmokłych bagnistych terenach, co grozi rozkopaniem Doliny i nie zakończeniem inwestycji (znając zdolności Polaków do budowy autostrad tak się to skończy) ![]() na stornie Zielonego Zagłębia znajdziecie link do strony Greenpeace, skąd możecie wysłać list protestacyjny do Prezydenta i Premiera. Pozdrawiam serdecznie -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja bym wcale nie był taki przekonany o tym iż sprawa ta jest już przegrana, może to tylko nadzieja a ona umiera ostatnia, więc ja ciągle wierzę w jakieś sensowne rozwiązanie tej sprawy. Ludki skaczące po drzewach są niestety ostateczności i nikt tego nie robi dla przyjemności, a sposobów na policje jest wiele, bo oni wcale nie są tacy chętni do skakania po ty drzewach za ekologami. A jest naprawdę wiele sposobów aby utrudnić wycinanie drzew i zablokować takie budowy. Co do prasy i tv to jakoś tez nie wydaje mi się aby ekipa tvn odpuściła sobie takie widowisko, a kto im tego zabroni? to by dopiero był skandal!
Co do kar to na bank je będziemy mieli jeśli projekt ten zostanie zrealizowany, zresztą komisja europejska już zapowiada że poprowadzi przyspieszony tryb postępowania przeciw Polsce, a co ciekawe to, że oprócz kar finansowych może również zostać wydany nakaz rozbioru całej inwestycji, co będzie już totalnym absurdem. Dodatkowo zostaną cofnięte dotacje na rozbudowę innych dróg, a być może nawet jeszcze innych programów współfinansowanych przez Unie, no i do całości tej inwestycji Unia nie dołoży grosza, więc troszkę z naszych portfeli też na to pójdzie i tak się jako podatnicy chcąc nie chcą wszyscy złożymy na tą głupotę polskich władz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:16 |