![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
![]() ![]() Nie rozwijam tematu, bo większość zna go z mediów. Jeżeli podobnie jak Nas wkurza Was decyzja o budowie autostrady: - przez środek najcenniejszego dziedzictwa naturalnego Polski, Europy, Świata, jeżeli mozna ją wybudować omijając ten teren, - wbrew Prawu UE, - a na dodatek na podmokłych bagnistych terenach, co grozi rozkopaniem Doliny i nie zakończeniem inwestycji (znając zdolności Polaków do budowy autostrad tak się to skończy) ![]() na stornie Zielonego Zagłębia znajdziecie link do strony Greenpeace, skąd możecie wysłać list protestacyjny do Prezydenta i Premiera. Pozdrawiam serdecznie -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@Picaro
To fajnie że Zielone Zagłębie apeluje w sprawie Rozpudy. Może jakiś happening urządzicie w Dąbrowie jak organizacje proekologiczne w Krakowie zrobią to w niedzielę? Nie twierdze że jest za późno tylko że dosyć późno o tym mówicie. Teraz łatwiej jak jest taka wrzawa, ale jak pewnie wiesz sprawa już trwa dosyć długo. Co do naukowców to naprawdę warto ich posłuchać - zresztą sam się posiłkujesz opinią profesora M. Gromadzkiego ![]() ![]() Co z tego że inne kraje UE mają więcej obszarów objętych ochroną? mam wrażenie że czasem idzie o suche statystyki i podbijanie procentów obszarów chronionych - a to z prawdziwą ochroną przyrody nie ma nic wspólnego. Za komuny też przedstawiało się liczby wytopionej surówki w bratnich krajach. zapytam jeszcze bo wnioskuję (nie wiem czy słusznie) że jesteś członkiem ZZ. Czy zamierzacie podjąć starania o jakąś dotacje np w WFOŚ pozwalającą chronić nasze przepiękne łąki z pełnikiem europejskim? Myślę że jako organizacja z DG moglibyście po konsulatcjach społecznych i rzecz jasna po zasięgnięciu rady autorytetów naukowych ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:06 |